Kohti kautta 2017 – asiaa kapteenilta

 

KILPAILUISTA JA HARJOITTELUSTA

Kilpailutoiminnassa tavoitteena on taittaa viime vuosina hiipunut osallistumisaktiviteetti. Optiona olisi sen lisääminen. Kilpaileminen ja kilpailuttaminen ovat luonnollisesti olennainen osa toimikunnan toimintaa, mutta yhteisöllisyys syntyy ja vahvistuu myös muun yhdessä tekemisen kautta.

MESTARUUSKILPAILUT

Seuran lyöntipelimestaruudet ratkaistaan Golfliiton suosituksen mukaisesti viikonloppuna 19-20.8. Myös reikäpelimestaruuskilpailussa kokeillaan järjestelyä, jossa vapaavalintaisten päivien sijaan ottelut pelataan järjestäjän ilmoittamana aikana, eli alkuerät sunnuntaina 2.7 ja sijoitusottelut sunnuntaina 9.7. Sarjat: miehet ja naiset. Pistäkääpä kalentereihin!

Annilan mestaruus ratkaistaan edellisvuoden tapaan koko kesän kattavana kilpailusarjana. Alkuerien voittajat etenevät sijoitusotteluihin. Aiemmasta poiketen ottelut pelataan täysin tasoituksin kilpailupäivän tasoituksen mukaisesti. Koska slopetaulukko hoitaa tasoitukset ”kohdalleen”, saa pelaaja itse valita miltä tiiltä pelaa. Lisäksi pelaajalla voi olla oman valintansa mukaan erivärinen tii eri pelipäivinä. Täydellinen valinnan valinnanvapaus siis!

VIIKKOKILPAILUT

Sekä naisten että miesten viikkokilpailussa on vain yksi sarja, tasoituksellinen pistebogey. Kokonaiskilpailun lisäksi palkitaan myös tänä vuonna kultakin viikolta paras kierrostulos. Viikkokilpailukierroksen voi pelata joko keskiviikkona tai torstaina. Torstaisin kierroksen voi halutessaan pelata myös scratch-cupin osakilpailuna. Scratch-cup kattaa siis tänä vuonna samat 16 viikkoa, kuin viikkokilpailukin ja kummassakin otetaan kokonaiskilpailussa huomioon kuusi parasta kierrosta kauden mittaan.

JOUKKUEKILPAILUT JA -TAPAHTUMAT

Joukkuekilpailut ja harjoittelu kimpassa ovat rentoa yhdessäoloa parhaimmillaan. Suomi 100 -teemalla tapaamme vähemmän vakavamielisen kisailun merkeissä jo 17.6, heinäkuun lopulla pelaamme vanhan tutun perhe- ja parikilpailun ja päätöskilpailuna on scramble arvotuin joukkuein. Taas kerran vetoamme nimenomaan vähän pelanneisiin jäseniimme; tulkaa mukaan tutustumaan porukkaan ja hankkimaan uusia kokemuksia. Ette pety.

Harjoitteleminen on yhtä lailla tärkeää perusjäsenistölle kuin kilpaileville jäsenillekin. Lajissa kehittyminen on suoraan verrannollista siihen, paljonko lyöntejä, toistoja siis, kertyy. Yksin treenaaminen on kuitenkin ikävää puuhaa. Siksi ohjaajakoulutetut jäsenemme järjestävät kesän mittaan yhteisharjoituksia. Ohjaaja suunnittelee alkulämmittelyn ja harjoitteita eri rasteilla. Tarkoituksena on antaa työkaluja omaan harjoitteluun esimerkiksi juuri ennen kierrokselle lähtemistä. Harjoituksia on muun muassa niinä päivinä, milloin lähipelirata on käytettävissä. Lähipelitestin suorittamalla voi samalla seurata, miten pelitaidot kehittyvät.

ILMOITTAUTUMINEN NEXGOLFISSA

Todennäköisesti kaikkiin kauden tapahtumiin voi ilmoittautua NEXGOLFissa. Omatoiminen ilmoittautuminen on kaikin puolin kätevää ja helpottaa tapahtuman järjestäjää. Käyttäkää sitä. Jos nyt kuitenkaan ette satu olemaan tietolaitteiden ääressä, kun ilmoittautumisen aika on, niin aina voi soittaa caddiemasterille, joka hoitaa ilmoittautumisen (NEXGOLFIssa!).

SEURAN EDUSTAMISESTA MAKSETTAVAT KORVAUKSET

Periaatteet ja menettelyt, joilla seuraa edustaville jäsenille maksetaan korvauksia, on viety Annilan Golfkeskuksen kotisivuille. Edustuspelaajille korvataan kilpailukuluja seuran talouden sallimissa rajoissa. Seuraa eri kiertueilla edustavien aikuispelaajien tulee ilmoittaa kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle halukkuutensa seuran tukeen kilpailukauden alkuun mennessä.

TOISIA PELAAJIA KUNNIOITTAVA KÄYTTÄYTYMINEN

Toisia pelaajia ja kenttähenkilökuntaa kunnioittava käyttäytyminen on olennainen osa golfin etikettiä. Tämä on syytä palauttaa mieliin kauden alkaessa. Jos kierroksen jälkeen on tunne, että peliryhmässä ei kaikki ollut kohdallaan, voi olla syytä vilkaista myös peiliin. Annoinko oman huonon pelini vaikuttaa koko ryhmän pelihuumoriin? Otinko huomioon toiset pelaajat, annoinko toisille tilaa ja pelirauhan? Olinko ryhmän hitain pelaaja, olinko ripeä silloin kun sitä edellytettiin tai kiirehdinkö liikaa muiden tekemisiä?

Urheilu ja alkoholi eivät sovi yhteen. Krapulassa kierrokselle lähteminen voi olla terveydelle vaaraksikin. Golfyhteisömme on asiassa varsin suopea. Ymmärrämme hyvin, että virvokkeet kuuluvat asiaan taukokioskilla, sopivasti nautittuna. Ylilyöntejä emme siedä.

Tilastojen mukaan tupakoitsijoiden määrä on vähentynyt koko 2000-luvun ajan. Ei-tupakoivat ovat varmaan selkeä enemmistö golfyhteisössämmekin. Tupakan haitalliset vaikutukset ovat tupakoitsijoiden itsensäkin tiedossa, joten meidän ei tarvitse heitä siitä muistuttaa. Voimme kuitenkin kannustaa kaikkia savuttomaan kierrokseen. Lisäksi haluamme vedota tupakoitsijoihin natsojen keräämisestä niille kuuluviin astioihin.

 

Jukka Röyti

Kilpailutoimikunta

 

Uuden kauden käynnistyessä

Hyvät tavat kunniaan.

 

Golfin suurkuluttajat ovat varmaan tietoisia ripeään pelaamiseen liittyvästä kirjoittelusta, jota varsinkin Golflehdessä 3/2016 julkaistu artikkeli pelinopeudesta on poikinut. Hyvä niin. Hyvän pelinopeuden ylläpitäminen on vaalimisen arvoinen asia. Joitain ohjeita on yritetty kirjoittaa tästäkin asiasta Annilan golfkeskuksen kotisivuille. Löytyy kohdasta Pelaaminen, golfin etiketti. Lisäksi muistuu mieleen blogikirjoitukseni heinäkuulta 2015.

 

Olen kuitenkin joutunut pohtimaan asiaa myös hieman toisesta näkökulmasta; kenellä itse asiassa on oikeus hoputtaa muita pelaajia ja miten tuo asia pitäisi tuoda esille. Kategorisen selvää on, että yksittäisellä pelaajalla ei ole siihen oikeutta. Asia kuuluu kilpailussa valvojalle tai tuomarille, muutoin kenttähenkilökunnalle, ja muut pitäkööt mölyt mahassaan. Miten se asia sitten tuodaan esille, on opastamisen ja neuvomisen kautta.

 

Omaa pelinopeuttaan epäilevien on syytä kiinnittää huomiota siihen, mitä edessä päin tapahtuu. Jos oman ryhmän edessä on tyhjää tilaa, se voi olla merkki hitaasta pelistä. Samalla se antaa mahdollisuuden antaa takanatuleville ohituslupa. Takanatulevien on puolestaan turha kiivailla, jos edellä menevä ryhmä etenee kentän tahdissa. Kahden ryhmä nyt vain pelaa nopeammin kuin kolmen tai neljän pelaajan ryhmä. Vaikka ryhmien etenemisnopeus kentällä muodostuukin samaksi, kokee takana tuleva ryhmä pelissään haitariliikettä, kun pelirytmi muodostuu eri kokoisilla ryhmillä erilaiseksi.

 

Seuramme vastuuhenkilöt ovat pyrkineet määrätietoisesti houkuttelemaan uusia harrastajia golfin pariin. Niin nuoria kuin varttuneempiakin harrastajia. Jo tämänkin asian vuoksi on selvä, että kapteenina olen valinnut puoleni; olen vasta-alkajien puolella tässäkin asiassa. Jokainen meistä on joskus aloittanut tämän lajin ja kokenut siihen liittyvät haasteet. En voi kerta kaikkiaan sallia että kokeneemmat pelaajat lisäävät golf-taipaleella ensiaskeleitaan ottavien tuskaa hoputtamalla heitä tai äyskimällä. En jaksa edes tuntea myötähäpeää näiden kokeneempien pelureiden puolesta.

 

Jukka Röyti, kapteeni

Mietteitä pelistä ja sen sujuvuudesta

Mietteitä pelistä ja sen sujuvuudesta

 

Jouhevasti etenevä peli edesauttaa ratkaisevasti nautinnollisen golf-elämyksen syntymistä olkoon kysymys kilpailusta tai harjoituskierroksista. Hidas pelaaminen saattaa viedä kaikilta peli-ilon.

 

Heinäkuun vilkkaaseen kilpailutoimintaan liittyen kilpailutoiminnasta vastaavat ovat joutuneet tutkimaan ns. hitaan pelaamisen ongelmaa. Lisäksi on tullut tietoon pelihuumoria latistavia ”hoputtamiskehotuksia” ja äärimmäisen tökeröä edellä menevän ryhmän kannoille lyömistä. Täydellä kentällä nämä kaikki ovat turhia ilmiöitä.

 

Kilpailuissa vastuu siitä, että tapahtuma etenee aikataulussa, on järjestäjällä. Kilpailun johtaja tai tuomari tarkkailevat ryhmien etenemistä ja puuttuvat tarvittaessa hitaaseen pelaamiseen. Pelinopeutta verrataan laadittuihin ihanneaikatauluihin, jotka mahdollistavat jokaiselle riittävästi aikaa valmistautua omaan lyöntiin, ollaan sitten tiiauspaikalla, väylällä tai viheriöllä. On kuitenkin selvää, että kaikkinaiset häiriöt, kuten pallojen etsiminen, vapautuminen pelaamattomasta paikasta ja siitä aiheutuva tuumailu ym. ”syövät” ryhmän kokonaispeliaikaa, joka täytyy siis kompensoida muutoin ripeällä ja rationaalisella etenemisellä.

 

Ryhmän ei ole tarpeen itse kellottaa sekuntitarkkuudella omaa etenemistään, mutta on syytä tarkistaa tilanne esimerkiksi taukokioskilla. Lisäksi ryhmän tulee havainnoida tilannetta sekä edessä että takana. Ryhmän on pysyttävä edellisen ryhmän vauhdissa, ellei nyt sitten eteen ole sattunut joku niistä ”juoksijaryhmistä”, joita aina silloin tällöin kentälle ilmaantuu. Jos peliryhmä jää jälkeen yhden reiän verran, siirtyy etuoikeus pelaamiseen takana tulevalle ryhmälle. Hitaamman ryhmän on tällöin annettava takana tuleville ohituslupa, olipa takana tulevassa ryhmässä yksi tai useampi pelaaja. Kilpailussa tämä on äärimmäinen keino, harjoituskierroksilla ohitusluvan antamisen tulisi sen sijaan olla rutiinia. Vajaan kierroksen pelaavilla ei kuitenkaan ole oikeutta vaatia erityiskohtelua täyttä kierrosta pelaavilta.

 

Pistebogey on pelimuoto, joka antaa epätasaisemminkin pelaaville golfareille mahdollisuuden pelata ns. bufferituloksia tai paremminkin ja antaa siten mahdollisuuden menestyä kilpailuissa. Samalla on muistettava, että pistebogeyn tarkoituksena on nopeuttaa pelaamista. Kun pisteitä ei enää ole tulossa, on pallo syytä poistaa pelistä ja siten nopeuttaa ryhmän toimintaa. Samalla pelaaja antaa muulle ryhmälle ”tilaa” pelata ja voi itse keskittyä seuraavaan väylään. Miksi turhan päiten lisätä omaa piinaansa, kun voi lähteä positiivisin ajatuksin uudelle väylälle ja kohti positiivisia tuloksia.

 

Pelinopeus koostuu eri tekijöistä, mutta ennen kaikkea on jokaisen pelaajan omalta osaltaan tosissaan yritettävä pelata ripeästi. Jos tuomari puuttuu pelinopeuteen, on jokaisen noudatettava annettuja määräyksiä. Jokaisen on oltava valmiina pelaamaan, kun on vuoro lyödä. Mailan voi valita ajoissa ja pallolle voi siirtyä heti kun se on turvallista, ja ei häiritse lyöntivuorossa olevaa pelaajaa. Etäisyyden lipulle voi tarkistaa tai mitata samalla, kun menee pallolleen.
Ryhmän pallojen hajautuessa eri puolille pelialuetta ei ole tarpeen, että kaikki ryntäävät etsimään mahdollisesti kadonnutta palloa, vaan on järkevää, että selvät tapaukset pelataan ensin ja ongelman selvittelyyn ryhdytään vasta sen jälkeen. Samanaikaisesti pallonsa väylältä sivuun lyönyt henkilö toki etsii karkulaista kaiken aikaa, turvallisuuden asettamat vaatimukset huomioon ottaen. Ja tiiltähän oli tietysti jo lyöty varapallo, jolla peli jatkuu, jos pelipalo ei löydy sen etsimiseen varatun ajan kuluessa.

 

Kadoksissa olevan pallon etsiminen on yksi mahdollisuus päästää takana tulevat pelaajat ohi. Tästä on annettava selvät merkit ja samalla on poistuttava väylän sivuun. Ohitustilanteen jälkeen peliä voi jatkaa, kun ohittava ryhmä on turvallisen etäisyyden päässä.

 

Metsään jouduttaessa tai viheriön ympäristössä mukaan tulee ottaa valmiiksi riittävä määrä mailoja, jos nyt ei kuljeta kantobägiä mukanaan. Viheriön läheisyydessä pelaajan tulee jättää varusteensa valmiiksi paikkaan, josta pääsee jatkamaan sujuvasti seuraavalle väylälle. Next-tee –merkki on aika usein juuri sopiva paikka!

 

Viheriöllä voi valmistautua omaan puttausvuoroonsa tutkimalla puttilinjat samalla kun toiset puttaavat. Liikehdintä ja muu toiminta viheriöllä ei saa kuitenkaan häiritä vuorossa olevaa puttaajaa. Toisen puttilinjalla ei ole esimerkiksi soveliasta seistä, kun hän puttaa. ”Valmiin pelaamisen” hengessä voivat lähempänä reikää olevat putata pallonsa pois samalla, kun kauimpana oleva vielä kiertää viheriötä varusteidensa kanssa. Tästä on tietysti kohteliasta sopia kyseisen henkilön kanssa.

 

Kun kaikki ovat putanneet, on ryhmän poistuttava viheriöltä ripeästi ja merkinnät tuloskorttiin tehdään matkalla seuraavalle avauspaikalle.
Golf on mitä suurimmassa määrin yksilölaji, ja pelinsä kanssa, sujuu se tai ei, jokainen on yksin. Jos ryhmässä yhden pelaajan peli ei suju, tulee muun ryhmän aistia herkällä mielellä, mikä olisi siinä tilanteessa paras tapa tukea pelaajaa. Joskus se voi olla kohtelias vaikeneminen golfista ja sen ihmeellisyyksistä.

 

Jokainen voi myös edesauttaa sitä, että kierros käynnistyy hyvin saapumalla hyvissä ajoin kilpailuun tai harjoituskierrokselle ja käyttämällä itselleen sopivan ajan rangella sekä lähiharjoittelupaikoilla.

 

Avoin ja positiivinen asenne uusia kanssapelaajia ja golftuttavuuksia kohtaan antaa itselle hyvän fiiliksen ja muistuttaa samalla siitä, mistä tässä sosiaalisessa ja hienossa lajissa on kyse.

 

Jukka Röyti, kapteeni ja kilpailutoimikunnan johtaja

Kapteenin mietteitä

TAVAT KUNNIAAN – KAPTEENIN MIETTEITÄ

 

Kelit kohenevat ja lomalaiset täyttävät kentän. On syytä palauttaa mieliin muutamia kentällä toimimiseen liittyviä seikkoja.

 

Kentän hoito: kentänhoitohenkilöstö on taistellut koko kauden alun luontoa vastaan, ja toivon, että heidän ei tarvitse jatkossa taistella meitä pelaajia vastaan. Siis: nyt viimeistään otetaan lyöntijälkien paikkaaminen ja pallon alastulojälkien korjaaminen tavaksi. On ikävä huomata, että pelaajamme jättävät aivan liian usein nämä toimenpiteet tekemättä. Asiantuntijat sanovat, että niitä ei voi jättää takana tulevien tehtäväksi, vaan vauriot pitää korjata heti, muutoin ne jäävät pysyviksi. Jokainen vaurio antaa jälleen mahdollisuuden kasvitautien ja muiden tuhojen leviämiseen kentälle. Caddiemaster pyytää ”pistokoe” –päivinä pelaajia ilmoittautumisen yhteydessä näyttämään greenihaarukkansa, eli pidetään se taskussa, ei bägin kätköissä.

 

Kentänhoitohenkilöstön ja pelaajien yhteispeli: kentänhoitohenkilöstö lähtee kentälle pari tuntia aikaisemmin kuin me pelaajat. Sen pitäisi riittää siihen, että pelit pääsevät alkamaan sujuvasti ja kentänhoitajat ehtivät ”alta pois” ja valmistella kentän pelaajille. Jos aamupelaajat törmäävät kentänhoitotoimenpiteisiin, on kyseessä poikkeus, joka johtuu rikkoutuneesta koneesta tai muusta häiriöstä toiminnassa, tai pitempää aikaa vaativasta toimenpiteestä. Ennen ajanvarauksen aukeamista pelaamaan lähtevien jäseniemme ja osakkaiden täytyy puolestaan tiedostaa se, että pelaaja väistää konetta, eikä toisin päin. Kenttä aukeaa virallisesti ajanvarauksen auettua, ja mm. vakuutusten vuoksi on pelaajamme ehdottomasti käytävä merkitsemässä nimensä kierroskirjaan. Kaiken tämän summana, ”koneiden ja pelaajien kohtaamisessa” vaaditaan yhteistyötä ja pelisilmää sekä toisen osapuolen kunnioittamista. On kuitenkin niin, että koneita kuljettavat ja käyttävät ihmiset.

 

Tervehtiminen: Golfarit tunnetaan hyvästä käytöksestä. Tervehditään siis tuttuja ja vieraita, pelaajia ja kenttähenkilökuntaa. Tärkeää on myös muiden pelaajien huomioiminen hyvällä käytöksellä sekä turvallisuutta korostaen: FORE –huutoa ei tule jarrutella, vaan tarvittaessa kajauttaa se kovaa, mikäli pallo katoaa näkyvistä tai ohjautuu muita kohti. Muistakaa myös pitää riittävän pitkä etäisyys edellä meneviin pelaajiin.  Sopimattomaan käytökseen ja turvallisuuden laiminlyöntiin puututaan, toivottavasti niitä tapauksia ei edes tule. Kaikkiaan on hyvä muistaa, että emme ole kentällä yksin, pelaamme peliämme muut pelaajat huomioiden sekä kannustamme uusia pelaajia heidän aloittaessaan lajia.

Lopuksi:

”Sopivina annoksina golf on hyvä liikuntamuoto” (pelaaja 24h golfia -urakan loppusuoralla)

”Kun harrastus on intohimo, se vie kaiken siihen varatun ajan” (eräs kommentti keskusteluun, pelatako 9 vai 18 väylää)

 

Tule golfkurssille! Golfin aloittaminen on helppoa ja edullista!

Golfin aloittaminen on helppoa ja edullista!

Kesän kursseilla on vielä tilaa. Ilmoittaudu nyt kurssille ja aloita uusi
harrastus. Pakettitarjouksemme sisältää green card -kurssin sekä pelikausi-
ja jäsenmaksun. Paketti maksaa ainoastaan 490 euroa.

Green card -kurssilla opit svingin, chipin, putin ja bunkkerilyönnin
perusteet. Lisäksi käymme läpi tarvittavat säännöt ja lopuksi suoritamme
kentällä pelikokeen. Katso hinta- ja lisätiedot tarkemmin kurssiaikataulun
alapuolelta. Maksuvälineinä käyvät myös yleisimmät liikuntasetelit ja
Sporttipassi.

Kurssin opettajana toimii PGA Pro Jussi Miettinen. Ilmoittautumiset ja
lisätiedustelut: jussi.miettinen@gmail.com / 040-412 2201

Alkeiskurssi 2
Ke 3.6. klo 18-21
To 4.6. klo 17-21
Pe 5.6. klo 18-21

Alkeiskurssi 3
Ma 15.6. klo 18-21
Ti 16.6. klo 17-21
Ke 17.6. klo 18-21

Alkeiskurssi 4
Ke 8.7 klo 9-12
To 9.7. klo 9-13
Pe 10.7. klo 9-12

Alkeiskurssi 5
Ti 28.7. klo 18-21
Ke 29.7. klo 17-21
To 30.7. klo 18-21

Juhlavuodentarjous!

Juhlavuodentarjous!

Tulevalla kaudella golfyhteisömme täyttää 25 vuotta! Haluamme juhlan kunniaksi tehdä golfin aloittamisen mahdollisimman helpoksi:

 

Uusille jäsenille liittymistarjouksena pakettihintaan jäsenyys- ja kausipelimaksu aikuiselta yhteensä 350 e! Nyt kannattaa aloittaa golf ja ottaa kotiseuraksi Golf-Porrassalmi ja Annila!

Yhteydenotot toimisto@annilangolfkeskus.net

 

Seuran Päätösscramble ja huikea Hole In One!

Onnellinen Hole In Onen tekijä Saimi Piispa!

Onnellinen Hole In Onen tekijä Saimi Piispa!

Seuran päättäjäiset ovat alkamassa, pelaajia valuu yksi toisen perään caddiemasterin tiskille ilmoittautumaan. Ilma on kolea, mutta tunnelmaa silti riittää.

Ryhmien arvonta on suoritettu ja lähdöt ovat valmiita, pelaajat alkavat pareissaan kävelemään lähtötiilleen päin. Koleasta säästä huolimatta kentällä nähdään toistaiseksi kauden viimeinen Hole In One. Tämän kyseisen ässän tekijänä toimi Saimi Piispa ja HIO tuli väylällä numero 8, matkaa oli 117 metriä ja mailana luotettava Puu 3 kolea sää huomioiden, onnittelut Piispalle Holarista!

Itse kisan voiton vei huimat kahdeksan birdietä tehnyt parivaljakko Jarmo Suvisuo ja Marja-Liisa Laitinen. Heidän lyöntimääränsä oli 66 lyöntiä ja nettotulokseksi jäi häikäsevä 59, onnittelut kisan voittajille!

Voittajat

Voittajat

Antti Valjakka sivusi kenttäennätystä!

antti ja seppoLauantaina 20.9.2014 pelatussa Suomen Talotekniikka Openissa joutui Seppo Hujanen jakamaan kahdeksan vuotta sitten pelaamansa kenttäennätyksen 67 lyöntiä. Antti Valjakka (15 v) pelasi huiman kilpailukierroksen 31 + 36 lyöntiä, ja sivusi näin kenttäennätystä. Samassa ryhmässä pelannut Hujanen sai ihastella tämän lahjakkaan juniorin pelaamista ja todistaa kenttäennätyksen sivuamista. Suomen Talotekniikka Open -kilpailun miesten sarjan voitti odotetusti Antti Valjakka. Naisten sarjassa voiton vei Sari Kääriäinen.

Shoot Out

Shoot Out-kilpailuun perjantaina 15.8. starttasi 17 pelaajaa. Väylä väylältä pelaajien määrä pieneni, ja lopulta väylällä 15 oli jäljellä enää kolme pelaajaa: Juha Kääriäinen, Jari Naakka ja Olli Suvisuo. Tiukan kamppailun jälkeen voittajaksi selvisi väylällä 16 Olli Suvisuo, jonka paremmuuden totesi loppuun asti kamppailut Jari Naakka. Onnea voittajalle!

Golf-Porrassalmen mestaruuskisat 2014

Golf-Porrassalmen mestaruudesta mittelöitiin tänä vuonna viidessä eri sarjassa. Keli suosi pelaajia todella hyvin. Lämmintä piisasi ja joillain heikkohermoisemmilla hikikin virtasi. Mestarit saatiin selville ja ainoastaan yhdessä sarjassa käytiin voittokamppailua uusintareillä asti.

Lue lisää

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma: