Ajankohtaista

Golf-Porrassalmi ry:n juniorien kesäkuulumisia ja ajatuksia golfista harrastuksena

 

Kesällä 2020 järjestettiin 24 h junnuille -golftapahtuma junioritoiminnan hyväksi. Varoja kerättiin hienosti ja tuotto ohjaataan suoraan junioritoiminnan tukemiseen. Tuen kohteena ovat esimerkiksi kesän juniorikilpailut, joita juniorit kiertävät, säännölliset harjoitukset sekä niissä tarvittavat harjoitusvälineet.

 

Tässä kahden seuramme juniorin mietteitä golfista sekä kuluneesta kesästä. Ajatuksiaan meille jakavat Lenna Kutvonen ja Kaisla Valjakka.

 

Miksi harrastat golfia?

Lenna: Harrastan golfia, koska siinä voi oppia uutta, ja tekniikassa on aina hiomista. Saan myös olla paljon ulkona.

Kaisla: Harrastan golfia, koska perheeni harrastaa sitä myös ja koska golf on kivaa.

 

Junnuilla on kaksi kertaa viikossa harjoitukset. Mitä olet oppinut harjoituksissa?

Lenna: Olen oppinut harjoituksissa asennon ja lyöntitekniikkaa sekä voimakontrollia. Golf opettaa myös keskittymistä.

Kaisla: Olen oppinut harjoituksissa puttaamaan, lyömään ja chippamaan – eli olen oppinut tekniikkaa.

 

Mikä on ollut kesän hauskin harjoitus?

Lenna: Kesällä kaikkein hauskinta on ollut puttaus- ja rangeharjoitukset.

Kaisla: Olen eniten pitänyt rangeharjoituksista ylipäätään.

 

Mitä kaikkea olette harjoituksissa tehneet?

Lenna: Kesällä harjoituksissa olemme harjoitelleet paljon lähipeliä sekä opetelleet eri mailojen lyöntitekniikkaa. Kesällä myös pelataan paljon kentällä.

Kaisla: Lyöntiharjoituksia olemme tehneet eniten. Lisäksi olemme tehneet rytmiharjoituksia sekä suuntausharjoituksia.

 

Teitte useita kisareissuja, mikä niissä on mukavinta?

Lenna: Kilpailuissa mukavinta on nähdä erilaisia kenttiä ja pelata uusien pelikavereiden kanssa.

Kaisla: Olen käynyt muutamissa kisoissa ja niissä mukavinta on olla ystävien kanssa. Myös harjoituskierrokset ovat olleet kivoja.

 

 

 

 

 

AIKAISEMMAT TIEDOTTEET

 

Junioritoiminta 2019

Mikkelin Nuorisogolf järjestää laadukasta golfin perusvalmennusta kaikille ohjattuun toimintaan osallistuville junioreille. Toiminta järjestetään yhteistyössä Mikkelissä toimivien golfseurojen (Golf-Porrassalmi ry ja Mikkelin Golf ry) kanssa. Yhteistyömallista käytetään nimitystä “Mikkelin Nuorisogolf” ja ohjattua toimintaa järjestetään vuoroviikoin molemmilla kentillä.

Nuorisotoiminnan tavoitteena on luoda mukava yhdessäolon ja liikunnan harrastamisen vaihtoehto Mikkelin alueen nuorille. Golf on oivallinen koko perheen harrastus, joka kehittää sosiaalisia ja liikunnallisia taitoja, hyviä arvoja unohtamatta. Golf on lajina myös huomattavasti edullisempi kuin usein ajatteleekaan.

Mikkelin Nuorisogolfin toimintaa suunnittelevat ja koordinoivat seurojen juniorivastaavat. Valmennuksen päävastuu on Savon Golftiimin ammattilaisilla. Ohjausta ja valmennusta järjestetään pienissä ryhmissä, jotta oppiminen olisi mahdollisimman tehokasta.

Toimintaan otetaan uusia nuoria golfin harrastajia ympäri vuoden.

Ota yhteyttä ja tule mukaan golfaamaan!

Heikki Kasila, p. 0400 804141, email hkasila@live.com

Eero Kultanen, p. 040 766 4279

Anna-Liisa Immonen, p. 050 336 2939

Ajankohtaiset nuorisogolfin kuulumiset löydät Facebookista:

www.facebook.com/mlinnuorisogolf/

Ryhmät ja harjoitukset

Nuorisogolf järjestää ohjausta ja valmennusta neljässä eri ryhmässä. Näin pystymme tarjoamaan laadukkaan perusvalmennuksen kaikille junioreille.

Golfin harrastaminen aloitetaan tyttöjen ja poikien harrasteryhmästä, johon ovat tervetulleita kaikki 6-15 -vuotiaat golfista kiinnostuneet juniorit. Ryhmä jaetaan osallistujien iän ja taitotason mukaisesti pienryhmiin, joissa golfia harjoitellaan rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ryhmässä opetellaan golfin perustaitoja sekä valmistaudutaan green cardin suoritukseen.

Green cardin suoritettuaan nuori on oikeutettu pelaamaan kentällä muulloinkin kuin ohjatuissa harjoituksissa, kun on lisäksi liittynyt golfseuran jäseneksi ja hankkinut pelioikeuden (kerta- tai kausipelioikeus).

Harrasteryhmästä edetään green card-suorituksen jälkeen Tsempparit -ryhmään, ensin niin sanotulla klubitasoituksella (36-54). Tsempparit harjoittelevat aktiivisesti ympärivuotisesti osallistuen ikäryhmänsä ja taitotasonsa mukaisiin kilpailuihin. Tsempparit -ryhmän jälkeen edetään iän (15+) ja taitojen kehittyessä Talentit -ryhmään, jossa harjoittelusta tulee aiempaa tavoitteellisempaa. Tässä vaiheessa valmennukseen tulevat mukaan fysiikkavalmennus ja omaehtoisen liikunnallisen elämäntavan opettelu. Talentit kilpailevat joko ikäluokkansa kansallisissa-/ tai aluekilpailuissa, riippuen omasta pelitasosta.

Talenttien jälkeen on mahdollista hakea Savon Golftiimin Eliittivalmennukseen, jossa harjoittelu on ammattimaista ja kilpaillaan vähintään SM-tasolla. Lisäksi golfaavat nuoret voivat hakeutua Etelä-Savon urheiluakatemian yksilöurheilijoiksi.

Harrasteryhmässä ohjaajina toimivat seurojen omat golfohjaajat Petra Miller, Anna-Liisa Immonen, Heikki Kasila ja Jyri Häkkinen. Tsemppari-, Talentti ja Eliittiryhmien valmennuksesta vastaa Savon Golftiimin Jarno Hovila.

Juniorigolfarin polku Mikkelin Nuorisogolfissa:

 

 

——————————————————————————————————————————–

 

 

LASTEN JA NUORTEN KESÄ 2018

Yhteistoiminta Mikkelin nuorisogolfin kanssa

Tekniikkaharjoitukset, vuoroviikoin Annilan golfkeskuksessa ja Mikkelin Golfin lentokenttäpuistossa.

 

Kilpailutoiminta

Future Tour, Junior Challenge Tour

Kilpailut kuuluvat MNG:n valmennukseen. Jarno Hovila valmistelee kilpailuun osallistuvien matkat, majoitukset, harjoittelun ja kulkemiset yhteistoiminnassa huoltajien kanssa.

Valmennusryhmiin kuulumattomien osallistuessa kyseisiin kilpailuihin kuluja korvataan samoilla periaatteilla kuin mitä MNG:ssa noudatetaan:

  • juniorin kilpailumaksu ja harkkakierros;
  • rangepoletti/päivä;
  • kilpailumaksuun sisällytetty ruokailu;
  • juniorin majoitus;
  • huoltajan harkkakierros (yksi huoltaja, yksi kierros per kilpailu).

 

Valmennusryhmiin kuulumattomien osallistuessa kilpailuihin on osallistumisesta ja korvauksista sovittava ennakkoon junioritoiminasta vastaavan kanssa.

Finnish Junior Tour, Finnish Tour

Kilpailuihin ilmoittautuminen ja osallistuminen on kilpailijan itsensä vastuulla. Korvauksissa noudatetaan seuran matkustussäännössä vahvistettuja periaatteita:

Open-kilpailut Annilan golfkeskuksessa

Junioritoimikunta palkitsee parhaiten sijoittuneen juniorin. Jos kilpailussa on mukana juniori-ikäisiä tyttöjä ja poikia, suhteutetaan sijaluku osallistujamäärään. Viimekädessä valinnan parhaan juniorin palkitsemisesta tekee junioritoimikunnan vetäjä

Erillistä palkintoa ei jaeta, jos joku juniori-ikäinen sijoittuu palkinnoille kilpailusarjoissa.

Huoltajille

Golf on ulkoilmalaji, pukeutuminen sään mukaan, erityisesti jalkineet. Aina vesipullo mukaan, pelikierrokselle myös pikkupurtavaa.

Säännönmukainen osallistuminen harjoituksiin on suositeltavaa, eri harjoituksissa on eri teemat. Taitojen kehittyessä pelaamisesta nauttii enemmän.

Harjoituksiin, erityisesti peliharjoituksiin ilmoittautuminen nimenhuudossa, saapuminen hyvissä ajoin. Peliharjoituksen päättyminen ei noudata kellonaikaa

 

 

 

NUORISOTOIMINNAN KUULUMISIA

 

Golf-Porrassalmi ja Mikkelin Golf ovat tiivistäneet yhteistyötään Savon Golftiimin kanssa. Sen näkyvänä ja tuntuvana lopputuloksena on solmittu vuoden 2017 alkupuolella seurojen ja SGT:n välinen sopimus valmennuspalvelujen ostamisesta seurojen kilpailuvalmennettaville. Kirjallisen sopimuksen taustalla on laajempi toimintamalli, jossa hahmotetaan mikkeliläisen golfarin polku lajiin tutustumisesta harrastuksen käynnistymiseen ja edelleen aktiiviseen valmentautumiseen niillä, jotka haluavat golfista kilpaharrastuksen. Näin golf on varteenotettava vaihtoehto muiden kilpaurheilulajien rinnalla.

Panostaminen harrastukseen ei mene hukkaan, vaikka lopputuloksena ei olisikaan elannon tarjoava ammatti tai amatööriurheilijan ura mitaleineen ja meriitteineen. Valmentautumiseen ja kilpailemiseen liittyvä suunnitelmallisuus, kurinalaisuus ja henkinen valmentautuminen antavat eväitä koko elämää varten. Harrastuksena puolestaan golf antaa mahdollisuuden viettää laatuaikaa läheisten, ystävien tai muuten vaan samanhenkisten kanssa.

Golf-Porrassalmi haki vuoden 2015 lopulla Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukirahaa. 2500 euron tukiraha myönnettiinkin seuralle keväällä 2016. Vuoden mittainen tukijakso ulottuu kesään 2017. Tällä rahoituksella seura on hankkinut Suomen Golfliiton tarjoamaa golfohjaajien koulutusta. Toiminnassa jo olevien ohjaajien lisäksi seura kaipaa edelleen kipeästi lisävoimia nuorisotoimintaan. Aiemmin mainittu valmennuspalvelujen hankinta Savon Golftiimiltä kattaa myös ohjaajavalmennusta, joten tyhjin käsin ei kenenkään tarvitse ryhtyä puuhaan. Tule mukaan ohjaajaksi tai tsemppariksi. Ilmoita halukkuutesi junioritoimikunnan vetäjälle tai yksinkertaisesti, tule mukaan junnuharjoituksiin!

GP kantaa kortensa kekoon myös koululiikunnan hyväksi. Seura hankki alkuvuodesta pari settiä Draivia kouluun –välinepaketteja. Opettajat huom, näitä voi kysellä Annilasta!

24h junnugolfissa seura on mukana tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Junioritoiminnan puolesta haluamme kiittää kahtena edellisvuotena saamastamme tuesta ja toivomme, että tapahtumassa riittää hyvää pöhinää myös tänä vuonna.

 

 

LASTEN JA NUORTEN HARJOITTELU, TALVI – KESÄ 2017

 

Lapsille ja nuorille järjestetään ohjattua valmennusta yhteistyössä Mikkelin Golfin ja Savon Golftiimin kanssa. Alempana nimettyihin ryhmiin osallistuvien juniorien toiminta kanavoidaan Mikkelin Nuorisogolfin kautta. Kesäkaudella 2017 järjestetään toimintaa myös ryhmiin kuulumattomille lapsille ja nuorille kysynnän mukaan.

Määrätietoinen valmennus tähtää taitojen karttumiseen pidemmällä aikavälillä ja kattaa sekä talven että kesän harjoittelun. Kilpailullisessa mielessä harjoittelevien nuorten valmennuksessa myös osallistuminen Tsemppitourille tai Aluetorille/FJT:lle on olennainen osa valmennusohjelmaa.

Vuoden 2017 ryhmät, ryhmien harjoitusajat ja kuukausimaksut ovat seuraavat:

  1. 13-21 vuotiaat Aluetourille ja Finnair Juniortourille tähtäävät nuoret. Harjoitukset kahdesti viikossa, talvikaudella keskiviikkoisin klo 19.30 – 21.00 ja lauantaisin klo 15.00 – 16.30. Maksut 80 €/kk.

 

  1. 9-12 vuotiaat Tsemppitourille tähtäävät nuoret. Harjoitukset kuten ryhmällä nro 1. Maksut talvikaudella 60 €/kk, kesäkaudella 80 €/kk.

 

  1. 5-8 vuotiaat, ”pikkujunnut”. Harjoitukset kerran viikossa, talvikaudella torstaisin klo 18.00 – 19.00. Maksut 30 €/kk.

 

  1. 9-16 vuotiaat, ”harrasteryhmä”. Harjoitukset talvikaudella kerran viikossa, sunnuntaisin klo 15.00 – 16.30, kesäkaudella kahdesti viikossa. Maksut talvikaudella 30 €/kk, kesäkaudella 50 €/kk.

Kaikissa ryhmissä varmennuksesta vastaa Savon Golftiimi valmentajina Jarno Hovila ja Leena Makkonen. Seurojen ohjaajat tukevat harjoittelua. Lasten ja nuorten vanhemmat ja huoltajat ovat edelleenkin tervetulleita osallistumaan toimintaan.

Ryhmissä 1 ja 2 edellytetään sitoutumista vuoden mittaiseen valmennusohjelmaan, ryhmissä 3 ja 4 sitoutuminen erikseen talvikaudelle (joulu-huhtikuu) ja kesäkaudelle (touko-syyskuu). Maksut peritään kaksi kertaa vuodessa. Seurat tukevat harjoittelua budjettiensa sallimissa rajoissa, jolloin maksut voivat olla pienempiäkin.

Ryhmissä 1 ja 2 harjoittelu alkaa keskiviikkona 23.11, ryhmässä 3 torstaina 1.12 ja ryhmässä 4 sunnuntaina 4.12.

Ilmoittautumiset ryhmiin:

jukka.royti@gmail.com

 

Ryhmät 1 ja 2 täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ryhmiin 3 ja 4 voi liittyä mukaan vielä myöhemminkin.

 

Lisätietoja myös osoitteesta www.mikkelinnuorisogolf.fi

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee GP:n toimintaa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi 2500 eurolla. Seuratukiraha on myönnetty vuonna 2016 ja on vuoden mittainen hankeraha.

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset