Kohti kautta 2017 – asiaa kapteenilta

 

KILPAILUISTA JA HARJOITTELUSTA

Kilpailutoiminnassa tavoitteena on taittaa viime vuosina hiipunut osallistumisaktiviteetti. Optiona olisi sen lisääminen. Kilpaileminen ja kilpailuttaminen ovat luonnollisesti olennainen osa toimikunnan toimintaa, mutta yhteisöllisyys syntyy ja vahvistuu myös muun yhdessä tekemisen kautta.

MESTARUUSKILPAILUT

Seuran lyöntipelimestaruudet ratkaistaan Golfliiton suosituksen mukaisesti viikonloppuna 19-20.8. Myös reikäpelimestaruuskilpailussa kokeillaan järjestelyä, jossa vapaavalintaisten päivien sijaan ottelut pelataan järjestäjän ilmoittamana aikana, eli alkuerät sunnuntaina 2.7 ja sijoitusottelut sunnuntaina 9.7. Sarjat: miehet ja naiset. Pistäkääpä kalentereihin!

Annilan mestaruus ratkaistaan edellisvuoden tapaan koko kesän kattavana kilpailusarjana. Alkuerien voittajat etenevät sijoitusotteluihin. Aiemmasta poiketen ottelut pelataan täysin tasoituksin kilpailupäivän tasoituksen mukaisesti. Koska slopetaulukko hoitaa tasoitukset ”kohdalleen”, saa pelaaja itse valita miltä tiiltä pelaa. Lisäksi pelaajalla voi olla oman valintansa mukaan erivärinen tii eri pelipäivinä. Täydellinen valinnan valinnanvapaus siis!

VIIKKOKILPAILUT

Sekä naisten että miesten viikkokilpailussa on vain yksi sarja, tasoituksellinen pistebogey. Kokonaiskilpailun lisäksi palkitaan myös tänä vuonna kultakin viikolta paras kierrostulos. Viikkokilpailukierroksen voi pelata joko keskiviikkona tai torstaina. Torstaisin kierroksen voi halutessaan pelata myös scratch-cupin osakilpailuna. Scratch-cup kattaa siis tänä vuonna samat 16 viikkoa, kuin viikkokilpailukin ja kummassakin otetaan kokonaiskilpailussa huomioon kuusi parasta kierrosta kauden mittaan.

JOUKKUEKILPAILUT JA -TAPAHTUMAT

Joukkuekilpailut ja harjoittelu kimpassa ovat rentoa yhdessäoloa parhaimmillaan. Suomi 100 -teemalla tapaamme vähemmän vakavamielisen kisailun merkeissä jo 17.6, heinäkuun lopulla pelaamme vanhan tutun perhe- ja parikilpailun ja päätöskilpailuna on scramble arvotuin joukkuein. Taas kerran vetoamme nimenomaan vähän pelanneisiin jäseniimme; tulkaa mukaan tutustumaan porukkaan ja hankkimaan uusia kokemuksia. Ette pety.

Harjoitteleminen on yhtä lailla tärkeää perusjäsenistölle kuin kilpaileville jäsenillekin. Lajissa kehittyminen on suoraan verrannollista siihen, paljonko lyöntejä, toistoja siis, kertyy. Yksin treenaaminen on kuitenkin ikävää puuhaa. Siksi ohjaajakoulutetut jäsenemme järjestävät kesän mittaan yhteisharjoituksia. Ohjaaja suunnittelee alkulämmittelyn ja harjoitteita eri rasteilla. Tarkoituksena on antaa työkaluja omaan harjoitteluun esimerkiksi juuri ennen kierrokselle lähtemistä. Harjoituksia on muun muassa niinä päivinä, milloin lähipelirata on käytettävissä. Lähipelitestin suorittamalla voi samalla seurata, miten pelitaidot kehittyvät.

ILMOITTAUTUMINEN NEXGOLFISSA

Todennäköisesti kaikkiin kauden tapahtumiin voi ilmoittautua NEXGOLFissa. Omatoiminen ilmoittautuminen on kaikin puolin kätevää ja helpottaa tapahtuman järjestäjää. Käyttäkää sitä. Jos nyt kuitenkaan ette satu olemaan tietolaitteiden ääressä, kun ilmoittautumisen aika on, niin aina voi soittaa caddiemasterille, joka hoitaa ilmoittautumisen (NEXGOLFIssa!).

SEURAN EDUSTAMISESTA MAKSETTAVAT KORVAUKSET

Periaatteet ja menettelyt, joilla seuraa edustaville jäsenille maksetaan korvauksia, on viety Annilan Golfkeskuksen kotisivuille. Edustuspelaajille korvataan kilpailukuluja seuran talouden sallimissa rajoissa. Seuraa eri kiertueilla edustavien aikuispelaajien tulee ilmoittaa kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle halukkuutensa seuran tukeen kilpailukauden alkuun mennessä.

TOISIA PELAAJIA KUNNIOITTAVA KÄYTTÄYTYMINEN

Toisia pelaajia ja kenttähenkilökuntaa kunnioittava käyttäytyminen on olennainen osa golfin etikettiä. Tämä on syytä palauttaa mieliin kauden alkaessa. Jos kierroksen jälkeen on tunne, että peliryhmässä ei kaikki ollut kohdallaan, voi olla syytä vilkaista myös peiliin. Annoinko oman huonon pelini vaikuttaa koko ryhmän pelihuumoriin? Otinko huomioon toiset pelaajat, annoinko toisille tilaa ja pelirauhan? Olinko ryhmän hitain pelaaja, olinko ripeä silloin kun sitä edellytettiin tai kiirehdinkö liikaa muiden tekemisiä?

Urheilu ja alkoholi eivät sovi yhteen. Krapulassa kierrokselle lähteminen voi olla terveydelle vaaraksikin. Golfyhteisömme on asiassa varsin suopea. Ymmärrämme hyvin, että virvokkeet kuuluvat asiaan taukokioskilla, sopivasti nautittuna. Ylilyöntejä emme siedä.

Tilastojen mukaan tupakoitsijoiden määrä on vähentynyt koko 2000-luvun ajan. Ei-tupakoivat ovat varmaan selkeä enemmistö golfyhteisössämmekin. Tupakan haitalliset vaikutukset ovat tupakoitsijoiden itsensäkin tiedossa, joten meidän ei tarvitse heitä siitä muistuttaa. Voimme kuitenkin kannustaa kaikkia savuttomaan kierrokseen. Lisäksi haluamme vedota tupakoitsijoihin natsojen keräämisestä niille kuuluviin astioihin.

 

Jukka Röyti

Kilpailutoimikunta

 

 

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

12.08.2020 ViikkokilpailuOsallistumisoikeus: GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. Osallistumismaksu on 5 e / startti, joka LASKUTETAAN pelin jälkeen viikottain (sähköinen laskutus). Sarjat: Miehet ja naiset pistebogey ilman tasoitusrajaa. Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä. M 65 voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä. Naiset pelaavat punaiselta tiiltä. Pelaajan, jonka tasoitus on 36 tai enemmän, on pelattava punaiselta tiiltä. Keskeytys tai palauttamatta jätetty kortti => tulos on 0 pistettä. Kilpailupäivän voi valita niin että se on keskiviikko tai torstai. Kilpailukausi alkaa 20.5ja päättyy 3.9 (16 viikkoa). Pelin voi suorittaa vapaasti k.o. päivän aikana. Pelaaja saa pelata samalla viikolla molempina päivinä, tällöin pitää maksaa jokaisesta kierroksesta osallistumismaksu. Paras tulos viikolta jää voimaan.Samalla on sallittua osallistua toiseen LYÖNTIPELIKILPAILUUN. Lyöntipelikilpailua ja reikäpeliä ei voi pelata samalla kertaa, koska säännöt ovat näissä pelimuodoissa merkittävästi erilaiset.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset