Paikallissäännöt

PAIKALLISSÄÄNNÖT  GOLF-PORRASSALMI RY

päivitetty 18.8.2019                                      

Kaikilla Suomen kentillä voimassa olleet paikallissäännöt säilytettiin 1.1.2016 lähtien Annilassa lähes ennallaan eli irtokivet bunkkereissa ovat liikuteltavia haittoja, 100/150 m mittapaalut ovat kiinteitä haittoja, sadettimien kansista pelilinjallaan griinin lähellä saa vapautua ja kentällä sellaisiin sähköjohtoihin ja eristekuppeihin osuneet lyönnit uusitaan, jotka normaalisti haittaavat peliä eivätkä ole ulkona. Sen sijaan sähkötolppiin ja kiinnitysharuksiin osuneita lyöntejä ei enää uusita.

Etäisyyksien merkinnät on kaikki mitattu viheriöiden keskelle, linnuntietä pitkin.

Tavanomaisuudesta hieman poikkeava vapautuminen epänormaaleista kenttäolosuhteista (muualla kuin estealueilla): (1) Eläinten kaivamat kolot: Näitä ovat myös maamyyrän/kontiaisen  tasoitetut maakasat, mutta vain silloin, kun pallo on kentän lyhyeksi leikatulla osalla. (2) Kiinteät haitat: Näitä ovat kaikki tiet sekä niiden reunukset, sepelipäällysteinen alue taukokioskin ympärillä,kaikki katajat ja punaisilla nauhoilla merkityt suojeltavat puut ja pensaat,roskakorit ja penkit.  (3) Kunnostettavat alueet:  Näitä ovat ilman merkintäänkin työkoneiden renkaiden selkeät painumat ja terien raapaisut, siirtonurmen saumat ja siirtonurmipalat sekä veden valumaurat.

Vaurioituneen mailan korvaaminen. Pelaaja voi korvata kierroksellaan mailan, jonka hän tai hänen caddiensä on katkaissut tai vaurioittanut mailaa merkittävästi muuten kuin vihastuksissaan.

Pelaajan tulee huomioida seuraavien reikien tapaukset:

5    Reiän oikealla puolella olevat sähköjohdot ovat ulkona (out of bounds).

9    Kun pallo menee outin kautta punaiselle estealueelle, peliä jatketaan sivuttaisella vapautuksella väylän suuntaiselta sivulta kohdasta, joka on yhtä kaukana lipusta kuin pallon ylimenokohta punaiselle.

11  Taukokioskilla on joka kierroksilla 10 minuutin pakollinen tauko kioskin aukioloaikoina.

11 ja 13        Ko. reikien välillä on out-paalut. Reiän 11 suhteen ne ovat kiinteitä haittoja.                   

 

 

Paikallissääntöihin voi tulla lisäyksiä/muutoksia, mikäli kyseisenä pelipäivänä on esim. epänormaalit kenttäolosuhteet.

 

 

                 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

16.05.2021 Peruskurssi 4 klo 10-16 TÄYNNÄ (Tapahtuma)Golf-Porrassalmi ry jatkaa viime vuoden juhlatarjousta myös tälle kaudelle- seurammehan täytti viime vuonna 30 vuotta. Saat peruskurssin erittäin edulliseen hintaan 30e. Kurssin päätteeksi voit suorittaa halutessasi Green Card-kokeen ilman erillistä veloitusta.Kurssille voi tulla kuka tahansa aiemmasta golfkokemuksesta riippumatta. Kurssilla opitaan ohjaajan johdolla lyönnin ja lähipelin perusteet sekä tärkeimmät sääntöjä ja golfkäyttäytymistä koskevat asiat, joita pelaaja golfkentällä tarvitsee. Kurssin käynyt pystyy pelaamaan kentällä turvallisesti ja jouhevasti, myös omatoimisesti. Kurssilla suoritetaan golfin ns.ajokortti eli green card. Green cardin suorituksessa painotetaan pelaajan ymmärrystä pelin sujuvuudesta ja turvallisuudesta sekä kentän kunnosta huolehtimisesta (lyöntijälkien korjaaminen). Sääntöjä ei tarvitse osata täydellisesti vaan riittää, että ymmärtää perusteet. Ilmoittautumiset ja tiedustelut golf-porrassalmi@annilangolfkeskus.net tai puh. 015 335518. Tule mukaan ja vinkkaa kaverillesikin! HUOM! Opetus tapahtuu pienryhmissä. Kurssien aikataulut ja lisätietoa kotisivuillamme Opetus-välilehden alla.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset