Paikallissäännöt

PAIKALLISSÄÄNNÖT GOLF-PORRASSALMI RY                                 päivitetty 20.4.2017

Kaikilla Suomen kentillä voimassa olleet paikallissäännöt säilytetään 1.1.2016 lähtien Annilassa lähes ennallaan eli irtokivet saa bunkkereista poistaa, 100/150 m mittapaalut ovat kiinteitä haittoja, sadettimien kansista pelilinjallaan griinin lähellä saa vapautua ja kentällä sähköjohtoihin osuneet lyönnit uusitaan. Sen sijaan sähkötolppiin ja kiinnitysharuksiin osuneita lyöntejä ei enää uusita.

Uusi paikallissääntö 1.1.2017 lähtien: Pelaajan pallon ollessa viheriöllä, ei seuraa enää rangaistusta, jos hän, joukkue- toverinsa, vastustajansa tai jonkun caddie/varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia kunhan ne asetetaan takaisin.

Etäisyyksien merkinnät on kaikki mitattu viheriöiden keskelle, linnuntietä pitkin.

 

Tavanomaisuudesta hieman poiketen: kiinteitä haittoja ovat myös kaikki kentällä olevat sepeli-. hiekka- ja nurmipäällysteiset tiet sekä niiden reunukset samoin sepelipäällysteinen alue taukokioskin ympärillä kuten myös kaikki kentällä olevat katajat ja punaisilla nauhoilla merkityt suojeltavat puut ja pensaat, kunnostettavia alueita ovat ilman merkintäänkin pelialueella olevat työkoneiden renkaiden selkeät painumat ja terien raapaisut, siirtonurmen saumat ja siirtonurmipalat, epänormaaleja kenttäolosuhteita ovat veden valumaurat hiekkaesteissä ja maamyyrän tasoitetut maakasat, mutta vain silloin, jos pallo on pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla. Pelialueella omaan alastulojälkeensä painuneen pallon saa nostaa, puhdistaa ja pudottaa rangaistuksetta mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintipaikkaa.

 

Pelaajan tulee huomioida seuraavien reikien tapaukset:

5                Reiän oikealla puolella olevat sähköjohdot ovat ulkona (out of bounds).

11             Tiiauspaikan 11 vieressä olevalla taukokioskilla on sekä harjoituskierroksilla että kilpailuissa 10 minuutin pakollinen tauko kioskin aukioloaikoina.

11 ja 13         Ko. reikien välillä on out-paalut. Reiän 11 suhteen ne ovat kiinteitä haittoja.

 

Paikallissääntöihin voi tulla lisäyksiä, mikäli kyseisenä pelipäivänä on esim. epänormaalit kenttäolosuhteet.

 

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset