Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2020

 

GOLF-PORRASSALMI RY                        TOIMINTASUUNNITELMA 2020

 

 

Golf-Porrassalmi ry täyttää 30 vuotta. Tätä juhlistamme railakkailla ohjelmallisilla juhlilla lauantaina 4.7.2020. Talousarvio on tehty tappiolliseksi näiden juhlien vuoksi. Käytämme edellisten vuosien tuottoja ja jäsenmaksu pysyy ennallaan. Juhlapäivänä on tarkoitus pitää kisat kahdella yhteislähdöllä. Illalla juhlimme, niin kauan kuin soitto soi ja kunto kestää.

Golfseuramme on jäseniä varten ja haluamme kaikkien uusien jäsenten tuntevan olonsa tervetulleiksi. Vanhojen jäsenten haluamme viihtyvän ja osallistuvan seuran toimintaan. Haluamme tarjota hauskoja tapahtumia ja hyviä kilpailuja.  Seuramme jäsenet voivat ottaa yhteyttä hallituksen ja toimikuntien jäseniin, jos jokin asia askarruttaa tai haluaa kertoa ideoita toiminnan kehittämiseksi.

Osallistumme SGL:n kevään ja syksyn liittokokouksiin, Itä-Suomen alueen toimintaan, kuten aluekokouksiin ja syksyisin järjestettävään Kaupunkiotteluun sekä järjestämme lähiseurojen kanssa yhteisiä tapahtumia, esim. ladyjen yhteistoiminta MG:n kanssa.

 

Tavoitteenamme on jäsenmäärän kasvu. Jäsenmäärän kasvuun panostamme mainostamalla somessa, radiossa ja paikallisissa ilmaisjakelulehdissä. Tarjoamme ensi kaudella yhden päivän green card-kursseja, joista vastaavat seuramme jäsenet. Kurssin hinta on hyvin maltillinen. Tarjoamme kuukauden mittaista ilmaista koejäsenyyttä. Kenttäyhtiö antaa rajoitetun pelioikeuden kuukaudeksi ilman maksua.

Järjestämme kilpailujen lisäksi matkoja ja muuta hauskaa yhdessä tekemistä.

Talousarvio on tehty nykyiseen jäsenmäärään perustuen. Tavoitteena on saada enemmän jäseniä ensi kaudella kuin meiltä poistuu.

Hyväntekeväisyyskilpailu Hyvän Tuulen Golf pelataan perinteisesti elokuun alussa.

 

Kilpailutoimikunta

 

Kilpailutoimikunta vastaa seuran mestaruuskilpailujen (lyönti- ja reikäpelit), viikkokilpailujen ja muiden perinteisten kilpailujen järjestämisestä. Toimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä klubitoimikunnan kanssa sen vastuulla olevien kilpailujen järjestämisessä.

 

Reikäpelikilpailuissa jatketaan aiemmin testattua mallia ensimmäisten pelikierrosten pelaamiseksi toimikunnan nimeäminä päivinä. Pelaajat sopivat itse pelipäivän jatkopelejä varten ja pelaavat sen annettuun takarajaan mennessä.

 

Seuran lyöntipelimestaruuskilpailut järjestetään elokuussa yhtenä viikonloppuna.

 

Lähipelirata rakennetaan ensimmäisen kerran kansallisella golfviikolla, jolloin painopiste on lähipelitestin tunnetuksi tekemisessä. Muut testipäivät ilmoitetaan hyvissä ajoin Annilan Golfkeskuksen tapahtumissa.

 

Vierasottelumme on Kerimäellä. Ryder Cup pelattaneen vakiintuneen tavan mukaan, joukkuepelit MG:llä ja singelit Annilassa. Ottelu Hartolaa vastaan pelataan Annilassa.

 

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja valitsee toimikunnan jäsenet. Toimikunta kokoontuu suunnittelemaan kesän kilpailut, päivittämään kilpailumääräykset, päättämään budjetin yksityiskohdista sekä suorittamaan reikäpelikisojen arvonnat.

 

Kilpailutoimikunta päättää seuran edustuspelaajien tukemisesta kansallisen tason kilpailuissa.

 

Kapteenit osallistuvat kapteenien päiville.

 

Senioritoimikunta

 

Senioritoimikunta järjestää nimenomaisesti seniorijäsenilleen suunnattuja tapahtumia. Osallistumisoikeus senioreille suunnattuihin tapahtumiin syntyy sinä vuonna, jolloin henkilö täyttää 50 vuotta, joten tapahtumissa pyritään ottamaan aiempaa paremmin huomioon ne seniorijäsenet, jotka ovat vielä työelämässä kiinni. Seniorien yhteisöllisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä perinteisiin kilpailuihin joukkuepelimuotoja ja yhteislähtöjä mahdollisuuksien mukaan.

Seniorien seuraottelut kaudella 2020:

  • kaksiosaiset ottelut Mikkelin Golfia ja Imatran Golfia vastaan. Mikkelin Golfia vastaan GP puolustaa voittoa;
  • vuorovuosin pelattavista otteluista pelataan Annilassa GP-JKG ja GP-JG. Lisäksi vuodelta 2019 peruuntunut ottelu GP-KeG. Vierasotteluna pelataan HaGK – GP. HaGK:a vastaan pelaa toimikunnan puheenjohtajan valitsema 7+3 hengen joukkue;
  • pyritään sovittamaan ainakin joitain otteluista sunnuntaille.

 

Senioreiden kuukausikilpailut:

  • viisi osakilpailua kattava sarja toukokuusta syyskuuhun. Kilpailumuotona pistebogey, yleinen sarja;
  • seuraotteluissa pelatuilla kierroksilla voi halutessaan korvata kyseisen kuukauden osakilpailutuloksen (”bonuskierros”);
  • Ruskagolfin sisällyttäminen kuukausikilpailujen sarjaan.

 

Senioritoimikunta välittää jäsenille tietoa Suomen Golfsenioreiden järjestämistä tapahtumista ja osallistumista niihin tuetaan budjetin rajoissa. Järjestämme kenttäyhtiön kanssa Senior Aluetourin elokuussa ja aktivoimme siihen osallistumista. Budjetissa varaudutaan siihen, että GP liittyy uudelleen Saimaa Senior Scramble –tourin kilpailuohjemaan.

 

Junioritoimikunta

 

Junioritoimikunnan tavoitteena on mahdollistaa golfin harrastaminen yhdessä muiden saman ikäisten nuorten kanssa. Lajia tuodaan esille perheille, lapsille ja nuorille suunnatuissa tilaisuuksissa uusien jäsenten houkuttelemiseksi lajin pariin. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä. Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia ratkaisujaan. Niille, jotka haluavat kehittyä ja koetella rajojaan, hankitaan laadukasta valmennusta Savon Golftiimi Oy:ltä.

Seuran junioritoimintaa jatketaan yhteistyössä Mikkelin Golfin kanssa. Yhteistoimintamalli takaa isommat harjoitus- ja kaveripiirit, jaetut ohjaajaresurssit ja yhtenevät toimintatavat etuineen

Seura tukee Future Tourilla, Junior Challengetourilla ja Finnish Juniortourilla kilpailevia nuoria seuran matkustussäännön ja Mikkelin Nuorisogolfille vahvistettujen periaatteiden mukaisesti. Eliittiryhmään kuuluvia nuoria tuetaan resurssien puitteissa.

Harrastajaryhmissä järjestetään kaveripäiviä uusien harrastajien houkuttelemiseksi lajin pariin. Uusien harrastajien ohjaamisessa on ensisijaisena tavoitteena luoda nopeasti valmiudet suorittaa Green Card –koe pelioikeuden saavuttamiseksi.

Harjoitusryhmissä toiminta on ympärivuotuista. Kesäkaudella junioritoiminnan vakiintuneita tapahtumia on kauden avaus, koko perheen leikkimieliset olympialaiset, syystapahtuma ja kauden päättäjäiset.

 

Klubitoimikunta

 

Klubitoimikunnan pääsääntöisenä ajatuksena on vahvistaa golfseuraan kuuluvien yhteisöllisyyttä.

Toimikunta järjestää kauden aikana erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, jotka ovat pääsääntöisesti pari- tai joukkuekilpailuita. Tapahtumissa pelataan erilaisia pelimuotoja rennolla asenteella ja huumori mukana. Tapahtumilla ja kilpailuilla pyritään aktivoimaan jäseniä rentoon yhdessäoloon golfyhteisössämme ja kannustaa pelaajia osallistumaan seuran muihinkin kilpailuihin.

Tapahtumien aikataulut ja tarkempi ohjeistus on nähtävillä Nexgolfin sivuilla.

Klubitoimikunta suunnittelee ja toteuttaa kauden seuramatkan. Seuramatka on tarkoitus järjestää keväällä.

Klubitoimikunta toteuttaa yhdessä muiden toimikuntien kanssa kansallisen golfviikon tapahtumat.

 

Tiedotustoimikunta

Tiedotustoimikunta tekee yhdessä muiden toimikuntien kanssa kesän 2020 tapahtumista kertovan painetun jäsentiedotteen, jota jaetaan Annilassa ja eri tapahtumissa. Tiedote on myös nettisivuilla digiversiona.

Uutiskirjeitä lähetetään Postiviidakon välityksellä säännöllisesti tarpeen mukaan. Jäsenille tiedotetaan toiminnasta lisäksi myös facebookin sekä nettisivujen välityksellä.

Alueen tiedotusvälineille lähetetään lehdistötiedotteita tarpeen mukaan.

Jäsenistölle järjestetään valokuvauskilpailu kesän aikana.

Osana 30-vuostisjuhlavuoden toimintaa tehdään seuran historiikki, jonka koostamisesta vastaa Lasse Miettinen.

 

 

Kenttä- ja tasoitustoimikunta

 

Toimikunta huolehtii, että kentän merkinnät ovat ajan tasalla ja päivittää tarvittaessa paikallissäännöt. Punaiset estealueet kartoitetaan uusien sääntöjen sallimissa puitteissa sekä tähtäyspuita merkitään lisää. Toimikunta tarkastaa kentän säännöllisin ajoin tarkistaen paalutukset sekä repairalueet. Toimikunta tekee kauden aikana yhdessä kenttäyhtiön ja -henkilökunnan kanssa tarvittavia toimia kentän pelattavuuden ylläpitämiseksi.

Toimikunta pitää yllä jäsenten tasoituksia ja tarvittaessa tekee harkintansa perusteella niihin tarkistuksia ja muutoksia pätevien syiden perusteella. Toimikunta kannustaa jäseniä merkitsemään tasoituskierroksia rekisteriin, jotta tasoitus olisi mahdollisimman asianmukainen ja ajan tasalla. Toimikunta tiedottaa jäsenistöä uuden tasoitusjärjestelmän muutoksista heti kauden alussa. Toimikunta järjestää sääntökoulutuksia yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa.

 

Kuntogolf

 

Kaudella 2020 jatketaan kuntogolftoimintaa Kyyhkylän fysiatrianosastolla (ohjattu kuntosali/liikuntasali ja allasvoimistelu). Ryhmät toimivat keväällä (10 kertaa) ja syksyllä (10 kertaa) n. 15 henkilön ryhmissä.

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

12.08.2020 ViikkokilpailuOsallistumisoikeus: GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. Osallistumismaksu on 5 e / startti, joka LASKUTETAAN pelin jälkeen viikottain (sähköinen laskutus). Sarjat: Miehet ja naiset pistebogey ilman tasoitusrajaa. Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä. M 65 voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä. Naiset pelaavat punaiselta tiiltä. Pelaajan, jonka tasoitus on 36 tai enemmän, on pelattava punaiselta tiiltä. Keskeytys tai palauttamatta jätetty kortti => tulos on 0 pistettä. Kilpailupäivän voi valita niin että se on keskiviikko tai torstai. Kilpailukausi alkaa 20.5ja päättyy 3.9 (16 viikkoa). Pelin voi suorittaa vapaasti k.o. päivän aikana. Pelaaja saa pelata samalla viikolla molempina päivinä, tällöin pitää maksaa jokaisesta kierroksesta osallistumismaksu. Paras tulos viikolta jää voimaan.Samalla on sallittua osallistua toiseen LYÖNTIPELIKILPAILUUN. Lyöntipelikilpailua ja reikäpeliä ei voi pelata samalla kertaa, koska säännöt ovat näissä pelimuodoissa merkittävästi erilaiset.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset