Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2021

GOLF-PORRASSALMI RY                        TOIMINTASUUNNITELMA 2021

 

Golf-Porrassalmi ry:n 30-vuotisjuhlat jouduttiin siirtämään keväällä puhjenneen pandemian takia. Juhlat järjestetään lauantaina 3.7.2021. Talousarvio on tehty tappiolliseksi näiden juhlien vuoksi. Käytämme edellisten vuosien tuottoja ja jäsenmaksu pysyy ennallaan. Juhlapäivänä on tarkoitus järjestää kaksi yhteislähtökilpailua. Illalla juhlimme, niin kauan kuin soitto soi ja kunto kestää.

Golfseuramme on jäseniä varten ja haluamme kaikkien uusien jäsenten tuntevan olonsa tervetulleiksi. Vanhojen jäsenten haluamme viihtyvän ja osallistuvan seuran toimintaan. Haluamme tarjota hauskoja tapahtumia ja hyviä kilpailuja. Seuramme jäsenet voivat ottaa yhteyttä hallituksen ja toimikuntien jäseniin, jos jokin asia askarruttaa tai haluaa kertoa ideoita toiminnan kehittämiseksi.

Osallistumme SGL:n kevään ja syksyn liittokokouksiin, Itä-Suomen alueen toimintaan, kuten aluekokouksiin ja syksyllä järjestettävään Kaupunkiotteluun.

 

Tavoitteenamme on jäsenmäärän kasvu. Jäsenmäärän kasvuun panostamme mainostamalla somessa, radiossa ja paikallisissa ilmaisjakelulehdissä. Tarjoamme ensi kaudella yhden päivän Green Card-kursseja, joista vastaavat seuramme jäsenet. Kurssin hinta on hyvin maltillinen. Seurana tarjoamme kuukauden mittaista maksutonta koejäsenyyttä, minkä lisäksi kenttäyhtiö antaa seuran peruskurssin käyneille Green Cardin suorittaneille uusille harrastajille ilmaiseksi määräaikaisen rajoitetun pelioikeuden, jonka voimassaoloaika riippuu kurssin ajankohdasta.

Järjestämme kilpailujen lisäksi matkoja ja muuta hauskaa yhdessä tekemistä.

Talousarvio on tehty nykyiseen jäsenmäärään perustuen. Tavoitteena on saada kauden mittaan enemmän uusia jäseniä, kuin kuin seurasta poistuu.

Hyväntekeväisyyskilpailu Hyvän Tuulen Golf pelataan perinteisesti elokuun alussa.

Seura jatkaa yhteistoimintaa Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Mikkelin koulujen kanssa tarjoamalla tukioppilaille ja alakouluikäisille mahdollisuuksia lajiin tutustumiseen sekä lukion liikuntaryhmille Green Cardiin tähtääviä golfkursseja.

Järjestämme alkeiskurssin Mikkelin Kansalaisopiston kanssa.

Hankimme koko jäsenistölle käyttöoikeuden Nexgolf-appiin, jonka jäsen voi ladata älypuhelimeen.

 

Kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikunta vastaa seuran mestaruuskilpailujen (lyönti- ja reikäpelit), viikkokilpailujen ja muiden perinteisten kilpailujen järjestämisestä. Toimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä klubitoimikunnan kanssa sen vastuulla olevien kilpailujen järjestämisessä.

Reikäpelikilpailuissa jatketaan aiemmin testattua mallia ensimmäisten pelikierrosten pelaamiseksi toimikunnan nimeäminä päivinä. Pelaajat sopivat itse pelipäivän jatkopelejä varten ja pelaavat sen annettuun takarajaan mennessä.

Seuran lyöntipelimestaruuskilpailut järjestetään elokuussa yhtenä viikonloppuna.

Lähipelirata rakennetaan kansallisella golfviikolla, jolloin painopiste on lähipelitestin tunnetuksi tekemisessä. Muut testipäivät ilmoitetaan hyvissä ajoin Annilan Golfkeskuksen tapahtumissa.

Järjestämme sääntökoulutuksen kevään kuluessa.

Tarjoamme halukkaille mahdolisuuden osallistua seuratuomarikoulutukseen.

Vierasottelumme on Hartolassa. Ryder Cup pelataan vakiintuneen tavan mukaan, joukkuepelit MG:llä ja Singelit Annilassa. Ottelu Kerimäkeä vastaan pelataan Annilassa.

Naiset pelaavat seuraottelun Mikkelin Golfia vastaan Annilassa.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja valitsee toimikunnan jäsenet. Toimikunta kokoontuu suunnittelemaan kesän kilpailut, päivittämään kilpailumääräykset, päättämään budjetin yksityiskohdista sekä suorittamaan reikäpelikisojen arvonnat.

Kilpailutoimikunta päättää seuran edustuspelaajien tukemisesta kansallisen tason kilpailuissa.

Kapteenit osallistuvat kapteenien päiville.

 

Senioritoimikunta

Senioritoimikunta järjestää nimenomaisesti seniorijäsenilleen suunnattuja tapahtumia. Osallistumisoikeus senioreille suunnattuihin tapahtumiin syntyy sinä vuonna, jolloin henkilö täyttää 50 vuotta, joten tapahtumissa pyritään ottamaan huomioon myös ne seniorijäsenet, jotka ovat vielä työelämässä kiinni. Seniorien yhteisöllisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä perinteisiin kilpailuihin joukkuepelimuotoja ja yhteislähtöjä mahdollisuuksien mukaan.

Seniorien seuraottelut kaudella 2021:

  • kaksiosaiset ottelut Mikkelin Golfia ja Imatran Golfia vastaan;
  • vuorovuosin pelattavista otteluista pelataan Annilassa GP-HaGK ja vuodelta 2020 peruuntunut ottelu GP-JG. Vierasotteluina pelataan ottelut Kartanogolfissa ja Kerigolfissa. HaGK:a vastaan pelaa toimikunnan puheenjohtajan valitsema 7+3 hengen joukkue;
  • Annilassa pelattavia seuraotteluita pyritään ainakin osin yhdistämään, jolloin niistä saadaan suurempia tapahtumia.

Senioreiden kuukausikilpailut:

  • viisi osakilpailua kattava sarja toukokuusta syyskuuhun. Kilpailumuotona pistebogey, yleinen sarja;
  • seuraotteluissa pelatut kierrokset huomioidaan toimikunnan määräämällä tavalla myös kuukausikilpailujen kokonaistuloksissa.

Muuta kilvoittelua:

  • senioreiden Ruskagolf, jonka yhteydessä kuukausikilpailujen palkintojen jako. Ruskagolf pelataan henkilökohtaisena pistebogeypelinä. Voittaja palkitaan myös kiertopalkinnolla (Pepen maila).

Senioritoimikunta välittää jäsenille tietoa Suomen Golfsenioreiden järjestämistä tapahtumista ja osallistumista niihin tuetaan budjetin rajoissa. Budjetissa varaudutaan Saimaa Senior Scramble –tourin kilpailuohjemaan, ml. Annilassa järjestettävä osakilpailu.

 

Junioritoimikunta

Junioritoimikunnan tavoitteena on mahdollistaa golfin harrastaminen yhdessä muiden saman ikäisten nuorten kanssa. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä. Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia tavoitteitaan. Niille, jotka haluavat kehittyä ja koetella rajojaan, hankitaan laadukasta valmennusta Savon Golftiimi Oy:ltä. Seuran junioritoimintaa jatketaan yhteistyössä Mikkelin Golfin kanssa. Yhteistoimintamalli takaa isommat harjoitus- ja kaveripiirit, jaetut ohjaajaresurssit ja yhtenevät toimintatavat etuineen.

Seura tukee Future Tourilla ja Finnish Juniortourilla kilpailevia nuoria seuran matkustussäännön ja Mikkelin Nuorisogolfille vahvistettujen periaatteiden mukaisesti. Eliittiryhmään kuuluvia nuoria tuetaan resurssien puitteissa. Seura hakee kaudelle 2021 Future -osakilpailun järjestämisoikeutta.

Harrastajaryhmissä järjestetään kaveripäiviä uusien harrastajien houkuttelemiseksi lajin pariin. Uusien harrastajien ohjaamisessa on ensisijaisena tavoitteena luoda valmiudet suorittaa Green Card –koe pelioikeuden saavuttamiseksi. Harjoittelu valmennusryhmissä on ympärivuotuista.

Järjestämme 24 h Junioritoiminnalle-tapahtuman toiminnan tukemiseksi.

 

Klubitoimikunta

 Klubitoimikunnan pääsääntöisenä ajatuksena on vahvistaa golfseuraan kuuluvien jäsenten yhteisöllisyyttä.

Toimikunta järjestää kauden aikana erilaisia tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti pari- tai joukkuekilpailuja. Tapahtumissa pelataan erilaisia pelimuotoja rennolla asenteella ja huumori mukana. Klubitoimikunnan tapahtumilla ja kisailuilla pyritään aktivoimaan jäseniä rentoon yhdessäoloon golfyhteisössämme ja innostaa yhä suurempaa joukkoa pelaajia osallistumaan aktiivisemmin seuran muihinkin kilpailuihin ja toimintaan.

Tapahtumien ja kilpailuiden aikataulut ja tarkempi ohjeistus on nähtävillä Nexgolfin sivuilla.

Klubitoimikunta suunnittelee ja toteuttaa kauden seuramatkat. Seuramatkat on tarkoitus järjestää keväällä ja syksyllä.

Klubitoimikunta toteuttaa yhdessä muiden toimikuntien kanssa kansallisen golfviikon tapahtumat.

 

Tiedotustoimikunta

Tiedotustoimikunta tekee yhdessä muiden toimikuntien kanssa kesän 2021 tapahtumista kertovan painetun jäsentiedotteen, jota jaetaan Annilassa ja eri tapahtumissa. Tiedote on myös nettisivuilla digiversiona.

Uutiskirjeitä lähetetään Postiviidakon välityksellä säännöllisesti tarpeen mukaan. Jäsenille tiedotetaan toiminnasta lisäksi myös facebookin sekä nettisivujen välityksellä.

Alueen tiedotusvälineille lähetetään lehdistötiedotteita tarpeen mukaan.

Jäsenistölle järjestetään valokuvauskilpailu kesän aikana.

Seuran 30-vuotishistoriikki, jonka koostamisesta vastaa Lasse Miettinen, julkaistaan kesällä 2021 järjestettävän siirretyn 30-vuotisjuhlan yhteydessä.

 

Kenttä- ja tasoitustoimikunta

Toimikunta huolehtii, että kentän merkinnät ovat ajan tasalla ja päivittää tarvittaessa paikallissäännöt.  Toimikunta tarkastaa kentän säännöllisin ajoin tarkistaen paalutukset sekä repairalueet. Toimikunta tekee kauden aikana yhdessä kenttäyhtiön ja -henkilökunnan kanssa tarvittavia toimia kentän pelattavuuden ylläpitämiseksi.

Toimikunta pitää yllä jäsenten tasoituksia ja tarvittaessa tekee harkintansa perusteella niihin tarkistuksia ja muutoksia pätevien syiden perusteella. Toimikunta kannustaa jäseniä merkitsemään tasoituskierroksia rekisteriin, jotta tasoitus olisi mahdollisimman asianmukainen ja ajan tasalla.  Toimikunta järjestää sääntökoulutuksia yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa.

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset