24H GOLF JUNIORITOIMINNAN HYVÄKSI 25.-26.6.2018

27.06.2018

 

Vähän uutta

Uutta oli, että sää suosi tapahtumaa tänä vuonna, alusta loppuun. Uutta oli myös se, että kukaan ei kiertänyt kenttää extremegolfina. Ja uutta oli kaikille jäsenille suunnattu ”böördikisa”, pistebogeykilpailu, johon oli mahdollisuus osallistua vuorokauden aikana niin monella kierroksella kuin itse halusi. Kovin moni ei tähän ”tarjoukseen” tarttunut, mutta mukavan määrän yhdenkin kierroksen kiertäneitä pelaajia kilpailu keräsi.

24h golfin alkuperäinen idea on ollut tehdä vuorokauden aikana mahdollisimman monta par- tai parempaa reikätulosta. GP päätti panna paremmaksi ja böördikisassamme hyväksyttiin vain birdiet ja sitä paremmat. Tosin niin, että väyläkohtaisia tuloksia verrattiin kunkin pelaajan tasoituksen mukaiseen birdieen. Mari Syväojan voittotulokseen sisältyi kaikkiaan yhdeksän birdietä ja bogeypisteitä kertyi muikeat 44.

 

Vähän vanhaa

Upean kesämme upea yö haluttiin hyödyntää tapahtumassa jälleen kerran ja hallitus lähettikin viestin omaisesti 24h golf-hengessä kenttää kiertäneitä ”partioita” yön selkään. Lempeä yö siivitti näitäkin ryhmiä hurjiin suorituksiin. Vai miltä kuulostaa Jukka Pajulahden aamuyöllä tekemät yhdeksän birdietä ja 40 bogeypistettä. Jotain  maagista siinä yössä on!

 

 

Peltosen veljekset osana tapahtuman tukemisessa

GP:n osalta 24h golf junnutoiminnan hyväksi käynnistyi vuonna 2015, kun Jouni Peltonen ja Jarkko Vahvaselkä ilmoittivat halukkuudesta kiertää Annilan kenttää junioritoiminnan hyväksi ”vuorokauden ajan putkeen”. Sekä pelaajat että seura olivat hyppäämässä suureen tuntemattomaan, joten varovaisuuden vuoksi tempaus nimettiin Golf-Porrassalmen ”pilottikokeiluksi” 24h junnugolfissa. Paitsi omaa pelisuoritustaan pelaajat hoitivat suurelta osin myös tukijoukkojen keräämisen. Jounin henkilökohtaisina kannustajina, kirittäjinä ja tukijoina toimivat muun muassa omat veljet Jyrki ja Jukka.

Iloksemme veljekset olivat taas mukana tukemassa tapahtumaa. Tänä vuonna mukana oli koko veljesnelikko, Jari, Jyrki, Jouni ja Jukka.

Jouni tunnetaan golfin ja kestävyysurheilun suurkuluttajana. Tehtävä Kosovossa pitää hänet kiireisenä tämän kesän, mutta on hienoa, että Pristinan pienestä rauhanturvaajajoukosta löytyi innokkuutta tapahtuman tukemiseen. Se on toisaalta joukolle yksi tapa pitää yllä siteitä kotimaahan. Toisaalta juuri nuorisotyö on Kosovossakin kansainvälisen yhteisön prioriteettilistalla varsin korkealla.

Jyrkin tiedämme innokkaaksi hiihtomieheksi. Kotimaassa ja ulkomailla sivakoitavien pitkän matkan hiihtojen lisäksi hänellä on taustaa urheilun ja liikunnan seuratehtävistä. Jukka on aloittanut golfin pelaamisen vasta muutama vuosi sitten, mutta kiertää kenttää innokkaasti, aina kun saneeraus- ja korjausyritykseltään ehtii.

Helsinkiläistynyt Jari on Hurissalon kesäasukkaita ja pitää iloisena asiana että voi olla mukana tukemassa vanhan kotikaupunkinsa juniorityötä.

Veljekset pyrkivät pelaamaan porukassa ainakin kerran kesässä. Tässä yhteispotretti kesältä 2017.

Nuorille mahdollisuus kehittyä lajissa

24h golf junnutoiminnan hyväksi on kehitetty junioritoiminnan näkyvyyden lisäämiseksi ja varojen keräämiseksi toiminnalle. Varovaiset keräystavoitteet saavutettiin ja näkyvyyttä edustavat iloiset lapset ja nuoret tekniikka- ja peliharjoituksissaan. Golfin tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että mahdollisimman moni juniori voi harjoittaa ja harjoitella lajia omien, itse asettamiensa tavoitteiden mukaisesti.

 

Tukijoina mukana mm. Torikahvila Marski, Saneeraus ja rakennus Peltsi, Maalausliike K Valjakka Ky, Camfil Suomi, Savon Golftiimi, LähiTapiola Savo-Karjala, Suomalainen kriisinhallinta-osasto Kosovossa, Lumme Energia, Mikkelin yliopistokeskus ja Marski Data. Iso kiitos kaikille mukana olleille yrityksille sekä yksityishenkilöille, jotka osallistuivat tapahtumaan ja antoivat lahjoituksen tähän hyvään tarkoitukseen!

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

04.06.2023 Annilan Mestaruus - tasoituksellinen reikäpeli- Ilmoittautuminen (Tapahtuma)Alkusarjat 4.6. 2023 klo 15.00 alkaen pelataan 4 pelaajan ryhmissä. Loppuottelu 30.9 mennessä Välierien häviäjät eivät pelaa pronssiottelua. Aikarajoissa on ehdottomasti pitäydyttävä. Ottelutulokset on ilmoitettava sähköpostilla kilpailutoimikunnan johtajalle viimeistään pelipäivää seuraavana päivänä (jarmo.suvisuo@gmail.com). KILPAILUINFO Osallistumisoikeus on GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 30.5.2023. Ilmoittautuminen NEXGOLFissa. Kilpailussa pelataan alkusarja 4.6. 2023 alkaen klo 15.00. Alkusarjaan osallistuvat kaikki pelaajat. Pelaajat arvotaan 4 hengen ryhmiin. Jokaisen ryhmän palaaja pelaa jokaista vastaan 6 väylän reikäpelin. Väylillä 1-6, 7-12 ja 13-18 on siis aina oma reikäpeli. Peliparit vaihtuvat aina 6 väylän jälkeen. Voittaja saa aina 6 väylän kisasta 2 pistettä ja tasapeli on 1 pisteen arvoinen. Arvonnan suorittaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja vähintään yhden jäsenen kanssa keskiviikkona 30.5. klo 16.00. Jos ryhmän koko on 3, niin yksi pelaaja joutuu aina vuorollaan pelaamaan ilman vastustajaa tai vain kävelemään mukana. Alkusarjassa pelataan vain 6 väylän kisoja. Jos ryhmässä on kahdella tai useammalla pelaajalla samat yhteispisteet , niin ryhmän voittaja ratkaistaan sudden death menettelyllä, joka pelataan välittömästi kierroksen jälkeen. 8 parasta pelaajaa menee jatkoon. Jatkoon menneet sijoitetaan kaavion mukaan pelipareiksi. Voittaja menee aina jatkoon. Pelataan 18 reikää. Pelaajat saavat vapaasti sopia peliajan. Ottelut pelataan 3/4-tasoituksilla (kilpailupäivän tasoitus). Kaikki pelaavat samassa sarjassa. Kaikki pelaajat voivat valita joko punaisen tai keltaisen aloituspaikan. Alkusarjassa voi vaihtaa aloituspaikkaa, kun edellinen peli on päättynyt. Pelaaja voi pelata eri otteluissa eri tiiltä. Kilpailumaksu 10 euroa laskutetaan. Palkitaan neljä parasta. Pronssiottelua ei pelata. Palkintojen jako päättäjäisissä. Sarjat; vain yksi yleinen sarja Mahdolliset erimielisyydet ratkaisee kilpailutoimikunta.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset