Ajankohtaista

 

AJANKOHTAISTA

 

Mikkelin Nuorisogolfin juniorit treenaavat talvellakin täysipainoisesti. Kuvassa on meneillään Tsempparit 10-12-vuotiaiden poikien ryhmän harjoitukset Savon Golftiimi Areenalla. Ryhmän valmentajana toimii Jarno Hovila.

Ryhmää haastatellessa pojat kertoivat, että ilmapiiri kavereiden ja valmentajan kesken on erittäin hyvä. Se näkyy ilona ja keskittymisenä sivustaseuraajallekin. Pojat sanoivat treenaamisen olevan monipuolista ja esimerkiksi fysiikkaa tehdään joka treeneissä. Lauantaisin urheillaan eri ryhmistä koostuvalla junnuporukalla Rantakylän Yhtenäiskoulun salissa tai ulkona Kalevankankaalla. Jarno ohjaa myös nämä fysiikkaharkat, vaihdellen eri lajeja koripallosta hiihtoon, jalkapallosta sählyyn. Kuuleman perusteella harjoituksissa on erittäin hauskaa. Leikkimieltä löytyy ja junioreilla on pientä kilvoittelua itsensä ja muiden kanssa!

Tsempparit 10-12 pojat kertoivat suosittelevansa golfia pitkän pinnan omaaville nuorille. Samaan hengenvetoon pojat kuitenkin sanoivat pinnan kehittyvän tämän lajin myötä. Talvella pojat kertoivat harjoittelevansa taitoa ja tekniikkaa. Silloin on paljon pallon lyömistä, jotta lyönteihin tulee toistettavuutta. Kesältä pojat kertoivat odottavansa kisareissuja. Sieltä ihan päällimmäisenä nousi mieleen hyvät ruoat sekä uusille kentille pelaamaan pääsy tuttujen ja muista seuroista kiertueen aikana tutuksi tulleiden kavereiden kanssa. Monella junnuista golf on ainoa ohjattu harrastus, sen lisäksi tulee omatoimista liikuntaa kavereiden ja perheiden kanssa.

Mikkelin Nuorisogolfilla on ohjattua toimintaa 6-21 vuotiaille junioreille. Jokaiselle löytyy siis oma ryhmä iän ja taitotason mukaisesti.

 

 

 

Aikaisempia tiedotteita:

 

Toimintaan otetaan uusia nuoria golfin harrastajia ympäri vuoden.

Ota yhteyttä ja tule mukaan golfaamaan!

Heikki Kasila, p. 0400 804141, email hkasila@live.com

Eero Kultanen, p. 040 766 4279

Anna-Liisa Immonen, p. 050 336 2939

Ajankohtaiset nuorisogolfin kuulumiset löydät myös Facebookista:

www.facebook.com/mlinnuorisogolf/

 

Tässä kahden seuramme juniorin mietteitä golfista sekä kuluneesta kesästä. Ajatuksiaan meille jakavat Lenna Kutvonen ja Kaisla Valjakka.

 

Miksi harrastat golfia?

Lenna: Harrastan golfia, koska siinä voi oppia uutta, ja tekniikassa on aina hiomista. Saan myös olla paljon ulkona.

Kaisla: Harrastan golfia, koska perheeni harrastaa sitä myös ja koska golf on kivaa.

 

Junnuilla on kaksi kertaa viikossa harjoitukset. Mitä olet oppinut harjoituksissa?

Lenna: Olen oppinut harjoituksissa asennon ja lyöntitekniikkaa sekä voimakontrollia. Golf opettaa myös keskittymistä.

Kaisla: Olen oppinut harjoituksissa puttaamaan, lyömään ja chippamaan – eli olen oppinut tekniikkaa.

 

Mikä on ollut kesän hauskin harjoitus?

Lenna: Kesällä kaikkein hauskinta on ollut puttaus- ja rangeharjoitukset.

Kaisla: Olen eniten pitänyt rangeharjoituksista ylipäätään.

 

Mitä kaikkea olette harjoituksissa tehneet?

Lenna: Kesällä harjoituksissa olemme harjoitelleet paljon lähipeliä sekä opetelleet eri mailojen lyöntitekniikkaa. Kesällä myös pelataan paljon kentällä.

Kaisla: Lyöntiharjoituksia olemme tehneet eniten. Lisäksi olemme tehneet rytmiharjoituksia sekä suuntausharjoituksia.

 

Teitte useita kisareissuja, mikä niissä on mukavinta?

Lenna: Kilpailuissa mukavinta on nähdä erilaisia kenttiä ja pelata uusien pelikavereiden kanssa.

Kaisla: Olen käynyt muutamissa kisoissa ja niissä mukavinta on olla ystävien kanssa. Myös harjoituskierrokset ovat olleet kivoja.

 

 

 

 

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

24.04.2024 Talkoot ke 24.4.2024 klo 17 (Tapahtuma)Pidämme muutamat kenttätalkoot kentän avaamisen jouduttamiseksi. Tule mukaan tapaamaan tuttuja ja päivittämään kuulumiset. Talkoissa saamme yhdessä paljon aikaan! Juomatarjoilu. Huom! Talkoisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Muista myös Talkookisa 25.5.2024 mukana olleille!

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset