Kapteenin mietteitä

26.06.2015

TAVAT KUNNIAAN – KAPTEENIN MIETTEITÄ

 

Kelit kohenevat ja lomalaiset täyttävät kentän. On syytä palauttaa mieliin muutamia kentällä toimimiseen liittyviä seikkoja.

 

Kentän hoito: kentänhoitohenkilöstö on taistellut koko kauden alun luontoa vastaan, ja toivon, että heidän ei tarvitse jatkossa taistella meitä pelaajia vastaan. Siis: nyt viimeistään otetaan lyöntijälkien paikkaaminen ja pallon alastulojälkien korjaaminen tavaksi. On ikävä huomata, että pelaajamme jättävät aivan liian usein nämä toimenpiteet tekemättä. Asiantuntijat sanovat, että niitä ei voi jättää takana tulevien tehtäväksi, vaan vauriot pitää korjata heti, muutoin ne jäävät pysyviksi. Jokainen vaurio antaa jälleen mahdollisuuden kasvitautien ja muiden tuhojen leviämiseen kentälle. Caddiemaster pyytää ”pistokoe” –päivinä pelaajia ilmoittautumisen yhteydessä näyttämään greenihaarukkansa, eli pidetään se taskussa, ei bägin kätköissä.

 

Kentänhoitohenkilöstön ja pelaajien yhteispeli: kentänhoitohenkilöstö lähtee kentälle pari tuntia aikaisemmin kuin me pelaajat. Sen pitäisi riittää siihen, että pelit pääsevät alkamaan sujuvasti ja kentänhoitajat ehtivät ”alta pois” ja valmistella kentän pelaajille. Jos aamupelaajat törmäävät kentänhoitotoimenpiteisiin, on kyseessä poikkeus, joka johtuu rikkoutuneesta koneesta tai muusta häiriöstä toiminnassa, tai pitempää aikaa vaativasta toimenpiteestä. Ennen ajanvarauksen aukeamista pelaamaan lähtevien jäseniemme ja osakkaiden täytyy puolestaan tiedostaa se, että pelaaja väistää konetta, eikä toisin päin. Kenttä aukeaa virallisesti ajanvarauksen auettua, ja mm. vakuutusten vuoksi on pelaajamme ehdottomasti käytävä merkitsemässä nimensä kierroskirjaan. Kaiken tämän summana, ”koneiden ja pelaajien kohtaamisessa” vaaditaan yhteistyötä ja pelisilmää sekä toisen osapuolen kunnioittamista. On kuitenkin niin, että koneita kuljettavat ja käyttävät ihmiset.

 

Tervehtiminen: Golfarit tunnetaan hyvästä käytöksestä. Tervehditään siis tuttuja ja vieraita, pelaajia ja kenttähenkilökuntaa. Tärkeää on myös muiden pelaajien huomioiminen hyvällä käytöksellä sekä turvallisuutta korostaen: FORE –huutoa ei tule jarrutella, vaan tarvittaessa kajauttaa se kovaa, mikäli pallo katoaa näkyvistä tai ohjautuu muita kohti. Muistakaa myös pitää riittävän pitkä etäisyys edellä meneviin pelaajiin.  Sopimattomaan käytökseen ja turvallisuuden laiminlyöntiin puututaan, toivottavasti niitä tapauksia ei edes tule. Kaikkiaan on hyvä muistaa, että emme ole kentällä yksin, pelaamme peliämme muut pelaajat huomioiden sekä kannustamme uusia pelaajia heidän aloittaessaan lajia.

Lopuksi:

”Sopivina annoksina golf on hyvä liikuntamuoto” (pelaaja 24h golfia -urakan loppusuoralla)

”Kun harrastus on intohimo, se vie kaiken siihen varatun ajan” (eräs kommentti keskusteluun, pelatako 9 vai 18 väylää)

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

13.07.2024 MP Golf 2024Kutsukilpailu.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset