Katsaus Golf-Porrassalmen kilpailutoimintaan

01.08.2016

Kilpailukausi on päässyt kunnolla vauhtiin heinäkuussa kelien hellittyä sekä kenttää että pelaajia. Onkin paikallaan luoda välikatsaus toimintaan ja kannustaa kaikkia entistä lennokkaampiin suorituksiin. Muillekaan ei ole vielä liian myöhäistä tulla mukaan. Esimerkiksi seuran viikkokisoissahan voi kilvoitella kokonaissijoituksen lisäksi yksittäisten viikkojen voitosta (ja ennen kaikkea itsensä voittamisesta).

Viikkokilpailut (miehet): viikkokilpailuissa pelattujen kierrosten kokonaismäärä on tässä vaiheessa kautta noin neljänneksen pienempi kuin vuotta aiemmin. Vähintään vaaditut kuusi kierrosta pelanneiden kärki on A-sarjassa:

 

ranking

 

B-sarja potee veren vähyyttä. Sarjan kärjessä on Matti Vanhanen pistekeskiarvolla 34,3. Viikkovoittajia on kymmenen pelatun viikon jälkeen A-sarjassa kuudella eri pelaajalla ja B-sarjassa kolmella.

Reikäpelit: Seuran reikäpelimestaruusotteluissa kilvoittelevat miesten sarjassa pääsystä loppuotteluun vielä  Harri Marjala ja Lasse Miettinen sekä Lauri Valkonen ja Antti-Pekka Mäkelä. Mestari tulee varmuudella muuttumaan, kun Marko Taavitsainen ei tänä vuonna lähtenyt työesteiden vuoksi kisaan mukaan. Naisten sarjassa on paikkansa loppuottelussa on varmistanut Sari Kääriäinen. Toisesta paikasta kilvoittelevat Sanna Pietiäinen ja Malla Vanhanen.

Annilan mestaruus, tasoituksellinen reikäpeli: Annilan mestaruussarjassa pudotuspelivaiheeseen ovat toistaiseksi selvittäneet alkueriensä voittajat, s.o. Lasse Miettinen vs Matti Vanhanen ja Jorma Koljonen vs Tapio Pyrhönen sekä Olli Kumela ja Jukka Kaikkonen, joiden vastustajat ratkaistaan 1.8 karsintaottelujen perusteella.

Juniorit tourilla (FGT, AT): seuran edustusnuoret ovat pitäneet hyvin GP:n värejä esillä Finnair Junior Tourilla (Antti Valjakka) ja Itä-Suomen aluetourilla (Antti, Anni Valjakka ja Henrietta Nykänen). 88 rankingpisteitä keränneiden seurojen joukossa GP on 215 pisteellä sijalla 57.

Seniorit tourilla (Finnish Senior Tour): myös seniorimme (Harri Marjala, Lauri Valkonen, Seppo Hujanen) ovat olleet hyvässä iskussa ja 56 pisteitä keränneen seuran joukossa GP on 416 pisteellä yhdeksäntenä.

E-tour: Lasse Miettinen oli kesäkuussa edustamassa (jälleen kerran) Suomea eritysgolfin Euroopan Mestaruuskisoissa Tshekissä. Hienoa!

Paljon on pelattu, mutta paljon on vielä pelejä jäljelläkin. Nähdään viimeistään seuran lyöntipelimestaruuskisoissa.

 

Kapteeni, kilpailutoimikunnan johtaja

– Jukka Röyti –

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

04.06.2023 Annilan Mestaruus - tasoituksellinen reikäpeli- Ilmoittautuminen (Tapahtuma)Alkusarjat 4.6. 2023 klo 15.00 alkaen pelataan 4 pelaajan ryhmissä. Loppuottelu 30.9 mennessä Välierien häviäjät eivät pelaa pronssiottelua. Aikarajoissa on ehdottomasti pitäydyttävä. Ottelutulokset on ilmoitettava sähköpostilla kilpailutoimikunnan johtajalle viimeistään pelipäivää seuraavana päivänä (jarmo.suvisuo@gmail.com). KILPAILUINFO Osallistumisoikeus on GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 30.5.2023. Ilmoittautuminen NEXGOLFissa. Kilpailussa pelataan alkusarja 4.6. 2023 alkaen klo 15.00. Alkusarjaan osallistuvat kaikki pelaajat. Pelaajat arvotaan 4 hengen ryhmiin. Jokaisen ryhmän palaaja pelaa jokaista vastaan 6 väylän reikäpelin. Väylillä 1-6, 7-12 ja 13-18 on siis aina oma reikäpeli. Peliparit vaihtuvat aina 6 väylän jälkeen. Voittaja saa aina 6 väylän kisasta 2 pistettä ja tasapeli on 1 pisteen arvoinen. Arvonnan suorittaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja vähintään yhden jäsenen kanssa keskiviikkona 30.5. klo 16.00. Jos ryhmän koko on 3, niin yksi pelaaja joutuu aina vuorollaan pelaamaan ilman vastustajaa tai vain kävelemään mukana. Alkusarjassa pelataan vain 6 väylän kisoja. Jos ryhmässä on kahdella tai useammalla pelaajalla samat yhteispisteet , niin ryhmän voittaja ratkaistaan sudden death menettelyllä, joka pelataan välittömästi kierroksen jälkeen. 8 parasta pelaajaa menee jatkoon. Jatkoon menneet sijoitetaan kaavion mukaan pelipareiksi. Voittaja menee aina jatkoon. Pelataan 18 reikää. Pelaajat saavat vapaasti sopia peliajan. Ottelut pelataan 3/4-tasoituksilla (kilpailupäivän tasoitus). Kaikki pelaavat samassa sarjassa. Kaikki pelaajat voivat valita joko punaisen tai keltaisen aloituspaikan. Alkusarjassa voi vaihtaa aloituspaikkaa, kun edellinen peli on päättynyt. Pelaaja voi pelata eri otteluissa eri tiiltä. Kilpailumaksu 10 euroa laskutetaan. Palkitaan neljä parasta. Pronssiottelua ei pelata. Palkintojen jako päättäjäisissä. Sarjat; vain yksi yleinen sarja Mahdolliset erimielisyydet ratkaisee kilpailutoimikunta.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset