Kevään aikataulu ja koronaviruksen vaikutus pelaamiseen

02.04.2020

Kevät ja koronaviruksen vaikutus golfin pelaamiseen

Annilassa odotamme vielä paikoittaisen lumen ja jään sulamista kentältä. Talvi on ollut mielenkiintoinen vähäisen lumen ja sään vaihtelun vuoksi. Talven aikana rikottiin useaan kertaan jäätä viheriöiltä jääpoltteen ehkäisemiseksi, lyhyt heinä kestää huonosti pakkasen ja suojakelin vaihteluita. Lähiviikot näyttävät, kuinka viheriöt lopulta talvehtivat. Me tulemme kuitenkin tekemään kaikkemme, jotta kausi alkaisi täällä meilläkin lähes ”normaalissa” aikataulussa.

Normaalisti avaamme toukokuun alussa, parhaimpina kausina huhtikuun lopulla. Vielä tässä vaiheessa huhtikuun ensimmäisinä päivinä ei avaamisen ajankohtaa voi vahvistaa, mutta tiedotamme tästä osakkaita ja jäseniä kun se on ajankohtaista. Range on myös vielä kiinni, mutta sen avaaminen alkaa olla lähellä.

Koronavirus, COVID-19 huolestuttaa golfareita. Toistaiseksi vielä luonnossa liikkuminen lajin parissa on luvallista ja tulee olemaan varmasti monelle henkireikä arjen keskellä. Ohjeet sallivat kentän avaamisen, mutta edellytyksenä on tiukka hygieniaohjeiden noudattaminen.

Golf on ulkona tapahtuvaa liikuntaa, jossa lähikontakti voidaan helposti välttää, samoin kuin samoihin pintoihin koskeminen. Seuraavat koko golftoimialaa koskevat ohjeet on tehty juuri tätä silmällä pitäen. Oman kenttämme avaamiseen on vielä aikaa, mutta näitä asioita on hyvä huomioida jo etukäteen. Ohjeita päivitetään tilanteen edetessä sekä viranomaisten ohjeiden muuttuessa.

Covid-19 -viruksen leviämisen estämiseksi tehtävät toimenpiteet Annilassa kun avaaminen on ajankohtaista:

Range:

 • Rangella lyöntimattoja harvennetaan ja maksut tapahtuvat rangekortilla. Pallokorit poistetaan, jolloin rangella tulee olla oma astia mukana palloja varten. Pelaajalla tulee olla hanska molemmissa käsissä käsitellessään palloja. Älä lainaa toisen välineitä. Lyöntipaikkojen etukäteen varaaminen saattaa tulla kyseeseen, mikäli range ruuhkautuu. Turvaväliä väh. 2 metriä tulee noudattaa harjoitellessa sekä omalle lyöntipaikalleen mennessä.

Ajanvaraus ja maksaminen:

 • pelimaksu on mahdollista maksaa ilman henkilöiden välistä kosketusta, joko etä-, ennakko- tai mobiilimaksuna (MobilePay, SmartumPay, ePassi)
 • ajanvaraus ja kuittaus kentälle voidaan tehdä joko mobiilisti tai ”vinkkaamalla caddiemasterille”

Kentällä:

 • lähdöt kahden (2) hengen ryhmissä
 • haravat jäävät pois bunkkerista, jolloin hiekan tasoitus esim. mailalla
 • pallonpesurit ja roskakorit poistetaan kentältä
 • lipputanko pidetään reiässä, kuppi jätetään hieman koholleen, jotta palloa ei tarvitse kaivaa reiästä
 • vuokramailoja ei ole käytössä
 • kärrejä eikä golfautoja ole käytössä toistaiseksi
 • reilu turvaetäisyys tulee pitää muihin ryhmiin
 • kentällä tulee olemaan valvontaa normaalia enemmän, toki vastuu ohjeiden noudattamisesta on aina pelaajalla itsellään
 • kentän kuivakäymälät ovat suljettu, kioskin WC:t ovat avoinna

 

Kahvila, kioski ja ravintola

 • ovat vielä toistaiseksi suljettuina, seuraamme viranomaisten antamia ohjeita tässäkin asiassa

Toimisto

 • avautuu samoja aikoja kun range saadaan auki, ja kun tiskille saadaan suojarakennelma, vrt kaupan kassa. Asiointi tulee olemaan rajoitettua ja asiat jotka ei vaadi kontaktia, hoidetaan mielellään puhelimitse. Tästäkin tulee tarkemmat ohjeet lähempänä.

Golfkurssit

 • golfkurssit alkavat 16.5., näistä tarkemmin tietoa Opetus-osiossa kotisivuillamme annilangolfkeskus.fi

 

Teemme vielä tarkemmat ohjeet kun kentän avaamispäivä on tiedossa. Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehittymistä yhdessä muiden golftoimijoiden kanssa sekä THL:n, valtioneuvoston sekä lajiliittomme ohjeita toimialalle.

Kentällä kauden valmistelut jatkuvat normaalisti.

Ja vielä: Muistetaan vastuullisuus. Meistä jokaisesta itsestämme on kiinni, kuinka toimitaan ja noudatetaan ohjeita. Nautitaan luonnossa liikkumisesta rennolla, mutta vastuullisella ja toisia huomioivalla tavalla, sen ei pitäisi olla meille golfareille vaikeaa.

Hyvää kevättä!

terveisin

Anneli Kaikkonen, toimitusjohtaja

Annilan Golfkeskus/ Saimaa Golf Oy

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

04.06.2023 Annilan Mestaruus - tasoituksellinen reikäpeli- Ilmoittautuminen (Tapahtuma)Alkusarjat 4.6. 2023 klo 15.00 alkaen pelataan 4 pelaajan ryhmissä. Loppuottelu 30.9 mennessä Välierien häviäjät eivät pelaa pronssiottelua. Aikarajoissa on ehdottomasti pitäydyttävä. Ottelutulokset on ilmoitettava sähköpostilla kilpailutoimikunnan johtajalle viimeistään pelipäivää seuraavana päivänä (jarmo.suvisuo@gmail.com). KILPAILUINFO Osallistumisoikeus on GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 30.5.2023. Ilmoittautuminen NEXGOLFissa. Kilpailussa pelataan alkusarja 4.6. 2023 alkaen klo 15.00. Alkusarjaan osallistuvat kaikki pelaajat. Pelaajat arvotaan 4 hengen ryhmiin. Jokaisen ryhmän palaaja pelaa jokaista vastaan 6 väylän reikäpelin. Väylillä 1-6, 7-12 ja 13-18 on siis aina oma reikäpeli. Peliparit vaihtuvat aina 6 väylän jälkeen. Voittaja saa aina 6 väylän kisasta 2 pistettä ja tasapeli on 1 pisteen arvoinen. Arvonnan suorittaa kilpailutoimikunnan puheenjohtaja vähintään yhden jäsenen kanssa keskiviikkona 30.5. klo 16.00. Jos ryhmän koko on 3, niin yksi pelaaja joutuu aina vuorollaan pelaamaan ilman vastustajaa tai vain kävelemään mukana. Alkusarjassa pelataan vain 6 väylän kisoja. Jos ryhmässä on kahdella tai useammalla pelaajalla samat yhteispisteet , niin ryhmän voittaja ratkaistaan sudden death menettelyllä, joka pelataan välittömästi kierroksen jälkeen. 8 parasta pelaajaa menee jatkoon. Jatkoon menneet sijoitetaan kaavion mukaan pelipareiksi. Voittaja menee aina jatkoon. Pelataan 18 reikää. Pelaajat saavat vapaasti sopia peliajan. Ottelut pelataan 3/4-tasoituksilla (kilpailupäivän tasoitus). Kaikki pelaavat samassa sarjassa. Kaikki pelaajat voivat valita joko punaisen tai keltaisen aloituspaikan. Alkusarjassa voi vaihtaa aloituspaikkaa, kun edellinen peli on päättynyt. Pelaaja voi pelata eri otteluissa eri tiiltä. Kilpailumaksu 10 euroa laskutetaan. Palkitaan neljä parasta. Pronssiottelua ei pelata. Palkintojen jako päättäjäisissä. Sarjat; vain yksi yleinen sarja Mahdolliset erimielisyydet ratkaisee kilpailutoimikunta.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset