Paikallissäännöt

PAIKALLISSÄÄNNÖT GOLF-PORRASSALMI RY

päivitetty 21.8.2023

Kaikilla Suomen kentillä voimassa olleet paikallissäännöt säilyvät lähes ennallaan eli irtokivet saa bunkkereista poistaa, 100/150 m mittapaalut ovat kiinteitä haittoja, sadettimien kansista pelilinjallaan griinin lähellä saa vapautua ja  sähköjohtoihin osuneet lyönnit uusitaan, ainoastaan sähkötolppiin ja kiinnitysharuksiin osuneita lyöntejä ei  enää  uusita.

Etäisyyksien merkinnät on kaikki mitattu viheriöiden keskelle, linnuntietä pitkin.

Vapautuminen eräistä epänormaaleista kenttäolosuhteista (muualla kuin estealueilla):

(1) Eläinten kaivamat kolot: Näitä ovat myös maamyyrän eli  kontiaisen tasoitetut  maakasat, mutta  vain silloin, kun pallo on kentän lyhyeksi leikatulla osalla.

(2) Kiinteät haitat: Näitä ovat muut kuin nurmipäällysteiset tiet, jotka ovat kentän oleellisia rakenteita eikä niistä voi vapautua (jos pallo ja jalat ovat nurmella), sekä teiden reunukset, sepelipäällysteinen alue taukokioskin ympärillä (taukokioski on suojeltu alue eikä sen yli saa lyödä vaan siitä on vapauduttava myös pelilinjan suhteen),  kaikki katajat ja punaisilla nauhoilla merkityt suojeltavat puut ja pensaat, roskakorit, penkit sekä kaikki keinotekoiset kiinteät rakennelmat.

(3) Kunnostettavat alueet: a) Merkitty valkoisilla maaleilla tai sinisillä paaluilla. Näitä ovat  mm. työkoneiden renkaiden selkeät painumat. b) Ilman merkintääkin repairia ovat lisäksi terien raapaisut, siirtonurmen saumat ja  siirtonurmipalat  sekä veden valumaurat kentällä, samoin kastelujärjestelmän uudistamisesta  väylillä 5-13  aiheutuneet  maanpinnan  vauriot  sekä  maakasat. c) Jos bunkkeri on sinisellä paalulla merkitty kokonaan repairiksi, se muuttuu pelialueeksi.

Pelaajan tulee huomioida seuraavien reikien tapaukset:

4 ja 9 Pallon löytämistä helpottamaan reikä 4:llä on värillisiä linnunpönttöjä ja 9:llä keltapunainen nauha männyn ympärillä.

11      Taukokioskilla on joka kierroksella 10 minuutin  pakollinen tauko kioskin aukioloaikoina.

11 ja 13 Ko. reikien välillä on out-paalut. Reikien  11 ja 12  suhteen ne ovat kiinteitä haittoja.

14   Mikäli pallo menee bunkkerin ja tee 15:lle vievän tien välissä olevalle repairille, peliä voi jatkaa DZ-alueelta.

17  Viheriön takana vihreiden paalujen välistä punaiselle estealueelle mennyt pallo pelataan DZ-alueelta yhden lyönnin rangaistuksella ellei pelaaja pelaa palloa punaiselta estealueelta.

 

Paikallissääntöihin voi tulla lisäyksiä/muutoksia, mikäli kyseisenä pelipäivänä on esim. epänormaalit kenttäolosuhteet.

 

 

                 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

29.05.2024 Metsäkeskus Golf

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset