Paikallissäännöt

PAIKALLISSÄÄNNÖT  GOLF-PORRASSALMI RY

päivitetty 2.7.2021                                     

 

Kaikilla Suomen kentillä voimassa olleet paikallissäännöt säilytettiin 1.1.2016 lähtien Annilassa lähes ennallaan ainoastaan sähkötolppiin ja kiinnitysharuksiin osuneita lyöntejä ei enää uusita kun taas kentällä peliä haittaaviin sähköjohtoihin ja eristekuppeihin eli väylien 1,7,9,16,17 ja 18 poikki kulkeviin osuneet lyönnit uusitaan.

Etäisyyksien merkinnät on kaikki mitattu viheriöiden keskelle, llinnuntietä pitkin.

Tavanomaisuudesta hieman poikkeava vapautuminen epänormaaleista kenttäolosuhteista (muualla kuin estealueilla):
  1.

  • Eläinten kaivamat kolot: Näitä ovat myös maamyyrän eli kontiaisen tasoitetut maakasat, mutta vain silloin, kun pallo on kentän lyhyeksi leikatulla osalla.
  1. Kiinteät haitat: Näitä ovat muut kuin nurmipäällysteiset tiet, jotka ovat kentän oleellisia rakenteita eikä niistä voi vapautua (jos pallo siis on nurmella), sekä niiden reunukset, sepelipäällysteinen alue taukokioskin ympärillä,kaikki katajat sekä punaisilla nauhoilla merkityt suojeltavat puut ja pensaat, kuten myös roskakorit ja penkit sekä kaikki keinotekoiset rakennelmat, elleivät ne ole liikuteltavia haittoja.
  2. Kunnostettavat alueet: a) Merkitty valkoisilla maaleilla tai sinisillä paaluilla. Näitä ovat mm. työkoneiden renkaiden selkeät painumat, b) Ilman merkintääkin repairia ovat lisäksi terien raapaisut, siirtonurmen saumat ja siirtonurmipalat sekä veden valumaurat.

Vaurioituneen mailan korvaaminen. Pelaaja voi korvata millä tahansa mailalla mailan, jonka hän tai caddiensä on kierroksellaan katkaissut tai vaurioittanut mailaa merkittävästi muuten kuin vihastuksissaan.

Pelaajan tulee huomioida seuraavien reikien tapaukset:

9    Punainen estealue reiällä 9 yhtyy ulkorajaan. Kun pallo menee outin kautta punaiselle estealueelle, peliä jatketaan kahden mailanmitan sisältä väylän reunasta valkoisaen ja punaisen paalun kohdasta.

11  Taukokioskilla on joka kierroksella 10 minuutin pakollinen tauko kioskin aukioloaikoina.

11 ja 13 Ko. reikien välillä on out-paalut. Reikien 11 ja 12 suhteen ne ovat kiinteitä haittoja.

 

 

Paikallissääntöihin voi tulla lisäyksiä/muutoksia, mikäli kyseisenä pelipäivänä on esim. epänormaalit kenttäolosuhteet.

 

 

                 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

25.05.2022 GP Viikkokisat 25.5.2022Osallistumisoikeus: GP:n jäsenillä ja Saimaa Golfin osakkailla. (Pelkästään vuokrapelioikeuden hallinta ei siis riitä osallistumiseen, ellei ole GP:n jäsen). Osallistumismaksu on 5 e / startti, joka laskutetaan nexgolf-järjestelmän kautta. Sarjat: Miehet pistebogi Naiset pistebogi Miehet pelaavat keltaiselta tiiltä. M 65 voivat halutessaan pelata punaiselta tiiltä. Naiset pelaavat punaiselta tiiltä. Miehillä maksimi tasoitus on 36. Naisilla tasoitus voi olla suurempi kuin 36. Keskeytys tai palauttamatta jätetty kortti => tulos on 0 pistettä. Kilpailupäivä voi olla keskiviikko tai torstai. Kilpailukausi alkaa 25.5 ja päättyy 8.9., (16 viikkoa). Pelin voi suorittaa vapaasti k.o. päivän aikana, mutta vain yhden kilpailun päivässä. Pelaaja saa pelata samalla viikolla useampana päivinä, tällöin pitää maksaa jokaisesta kierroksesta osallistumismaksu. Paras tulos viikolta jää voimaan.Samalla on sallittua osallistua toiseen LYÖNTIPELIKILPAILUUN. Lyöntipelikilpailua ja reikäpeliä ei voi pelata samalla kertaa, koska säännöt ovat näissä pelimuodoissa merkittävästi erilaiset. Lopulliseen tulokseen huomioidaan 6 parasta tulosta.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset