Tasoitusten vuositarkastus AHR

09.01.2015

Tasoitusten vuositarkastus (Annual Handicap Review – AHR)

AHR on tullut pakolliseksi toimenpiteeksi kaikille EGA:n (European Golf Association) alaisille maille vuoden 2013 alusta. AHR:n tarkoituksena on saada pelaajan tasoitus oikeanlaiseksi, jos se on kauden aikana heikentynyt tai parantunut huomattavasti.

EGA-tasoitusjärjestelmän tarkoituksena on saavuttaa yhtenäinen ja oikeudenmukainen tasoitusjärjestelmä koko Euroopassa ja mahdollistaa eritasoisille pelaajilla pelaaminen ja kilpaileminen mahdollisimman reilusti ja tasapuolisesti.

Olemme tehneet tasoitusten vuositarkastuksen vuodelle 2015 kaikille jäsenillemme 9.1.2015. 

Miten vuositarkastus tehdään?

Tämä tarkastus koskee vain tasoituksella 36 tai alle pelaavia, joilla on aktiivinen EGA-tasoitus
(vähintään 4 tasoituskierrosta vuonna 2014).

Vuosianalyysiin otetaan vähintään kahdeksan viimeisintä tasoituskierrosta vuodelta 2014, joissa on pistebogeypisteet. Mikäli jäsenellä ei ole riittävästi kierroksia, täydennetään tilastoa kauden 2013 tasoitushistoriamerkinnöillä. Historiamerkinnöistä saatua pistebogeypisteiden mediaania verrataan tämän jälkeen tasoituskohtaisiin pohjoismaisiin taulukkoarvoihin:
  1. tasoitusryhmässä (hcp < 4,5) 33 pistettä
  2. tasoitusryhmässä (4,5 – 11,4) 31 pistettä
  3. tasoitusryhmässä (11,5 – 18,4) 30 pistettä
  4. tasoitusryhmässä (18,4 – 26,4) 29 pistettä
  5. tasoitusryhmässä (26,5 – 36) 29 pistettä
Jos pelaajan pistebogeytulosten mediaani poikkeaa EGA:n määrittämistä oletusarvoista yli 2,9 pistettä suuntaan tai toiseen, pelaajan tasoitusta korjataan vuositarkastuksessa yksi pykälä ylös- tai alaspäin. Jos poikkeamaa on 5 pistettä tai enemmän, korjausliike on kahden pykälän verran.

  Miten tämä on voinut vaikuttaa tasoitukseesi?

Tasoituksenne on voinut tarkistuksen yhteydessä pysyä ennallaan tai nousta/laskea yhdellä tai kahdella.  Nexgolf- sekä Golfbox-ohjelmistot laskevat automaattisesti tasoituksen muutokset EGA:n määrittelemän kaavan mukaisesti.

  • Pelaajan tasoitus ei voi AHR-laskennan myötä pudota tasoitusryhmästä 2 tasoitusryhmään 1, vaan se pysähtyy alimmillaan 4,5:een. Tasoitusryhmä 1:ssä AHR-laskennan myötä tasoitus ei voi laskea, mutta se voi nousta. Seuran tasoitustoimikunta voi kuitenkin anoa pelaajan tasoituksen laskemista Suomen Golfliiton sääntö ja tasoitustoimikunnalta.
  • Tasoituksen vuosilaskenta ei korjaa tasoitusta siinä tapauksessa ylöspäin, jos tasoitus on parantunut kauden alusta.
  • Palauttamattomien tasoituskierroskorttien automaattisia nostoja ei ainakaan vielä huomioida lainkaan AHR-laskennassa, sillä niistä ei ole saatavilla pistebogeypisteitä.

Lisäksi aiempien vuosien tapaan KAIKKI pelaajat, joiden tasoitus vuoden 2014 lopussa perustui kolmeen tai vähempään tasoitustulokseen, menettivät ns. EGA:n aktiivisen tasoituksen vuodelle 2015.

Kyseinen tasoitus muuttuu ei-aktiiviseksi. Tämä ei tarkoita tasoituksen poistumista vaan tasoitusta pidetään normaalin tapaan yllä pelaajan ja seuran toimesta. Tämä ei vaikuta normaaliin pelaamiseen millään tavalla. Kyseisellä ei-aktiivisella tasoituksella voi myös osallistua kilpailuihin (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), mutta tasoituksellisessa sarjassa pelaaja ei voi saada palkintoa. Ei-aktiivisen tasoitus muuttuu aktiiviseksi, kun pelaaja on palauttanut vähintään kolme tasoituskelpoisten edellytysten vallitessa pelattua tulosta vuoden 2015 aikana.

Tähti tasoituksen perässä tarkoittaa sitä, että tasoituksenne ON aktiivinen.

 

Mikäli asiassa ilmenee kysyttävää, olkaa yhteydessä toimisto@annilangolfkeskus.net

 

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

29.05.2024 Metsäkeskus Golf

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset