Uuden kauden käynnistyessä

25.05.2016

Hyvät tavat kunniaan.

 

Golfin suurkuluttajat ovat varmaan tietoisia ripeään pelaamiseen liittyvästä kirjoittelusta, jota varsinkin Golflehdessä 3/2016 julkaistu artikkeli pelinopeudesta on poikinut. Hyvä niin. Hyvän pelinopeuden ylläpitäminen on vaalimisen arvoinen asia. Joitain ohjeita on yritetty kirjoittaa tästäkin asiasta Annilan golfkeskuksen kotisivuille. Löytyy kohdasta Pelaaminen, golfin etiketti. Lisäksi muistuu mieleen blogikirjoitukseni heinäkuulta 2015.

 

Olen kuitenkin joutunut pohtimaan asiaa myös hieman toisesta näkökulmasta; kenellä itse asiassa on oikeus hoputtaa muita pelaajia ja miten tuo asia pitäisi tuoda esille. Kategorisen selvää on, että yksittäisellä pelaajalla ei ole siihen oikeutta. Asia kuuluu kilpailussa valvojalle tai tuomarille, muutoin kenttähenkilökunnalle, ja muut pitäkööt mölyt mahassaan. Miten se asia sitten tuodaan esille, on opastamisen ja neuvomisen kautta.

 

Omaa pelinopeuttaan epäilevien on syytä kiinnittää huomiota siihen, mitä edessä päin tapahtuu. Jos oman ryhmän edessä on tyhjää tilaa, se voi olla merkki hitaasta pelistä. Samalla se antaa mahdollisuuden antaa takanatuleville ohituslupa. Takanatulevien on puolestaan turha kiivailla, jos edellä menevä ryhmä etenee kentän tahdissa. Kahden ryhmä nyt vain pelaa nopeammin kuin kolmen tai neljän pelaajan ryhmä. Vaikka ryhmien etenemisnopeus kentällä muodostuukin samaksi, kokee takana tuleva ryhmä pelissään haitariliikettä, kun pelirytmi muodostuu eri kokoisilla ryhmillä erilaiseksi.

 

Seuramme vastuuhenkilöt ovat pyrkineet määrätietoisesti houkuttelemaan uusia harrastajia golfin pariin. Niin nuoria kuin varttuneempiakin harrastajia. Jo tämänkin asian vuoksi on selvä, että kapteenina olen valinnut puoleni; olen vasta-alkajien puolella tässäkin asiassa. Jokainen meistä on joskus aloittanut tämän lajin ja kokenut siihen liittyvät haasteet. En voi kerta kaikkiaan sallia että kokeneemmat pelaajat lisäävät golf-taipaleella ensiaskeleitaan ottavien tuskaa hoputtamalla heitä tai äyskimällä. En jaksa edes tuntea myötähäpeää näiden kokeneempien pelureiden puolesta.

 

Jukka Röyti, kapteeni

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

07.03.2024 Joogaa golfareille (Tapahtuma)Jooga auttaa sinua lisäämään liikkuvuutta, lihaskuntoa ja tasapainoa. Tämä tilaisuus sopii aloittelijoille ja joogaa aiemmin harrastaneille niin miehille kuin naisille ikään katsomatta. Tilaisuuden ohjaajana toimii kokenut joogavalmentaja Kimmo Hänninen. Sinulla tarvitsee olla mukana rento vaatetus. Kaiken muun saat lainaksi paikan päällä. Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Osallistumismaksu 5 e/ kerta, laskutus Nexgolfin kautta. Paikka Yogasoul, Maaherrakatu 21, Mikkeli. 7.3. klo 19.00-20.30

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset