Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2022

Golf-Porrassalmi ry                                        Toimintasuunnitelma 2022

 

Jäsenmäärämme on noussut kahtena viimeisenä vuonna. Tänä vuonna meillä on yli 12 % enemmän jäseniä kuin viime vuonna. Kiinnostus golfia kohtaan on lisääntynyt, koska pandemian vuoksi määrätyt rajoitukset haittasivat monen harrastuksia. Lisääntynyt kiinnostus saatiin hyvin käytettyä seuran eduksi kouluttamalla uusia pelaajia. Parantaaksemme koulutusta, kurssien sisältöä ja tarjontaa, perustamme tähän tarkoitukseen Koulutustoimikunnan.

 

Olemme mukana ”Seurassa ei syrjässä” hankkeessa, jonka päätavoitteena on luoda urheiluseuroihin uusia toimintamalleja, joilla ehkäistään nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytymistä. Hanke mahdollistaa rahoituksen esimerkiksi ohjaajien koulutukseen.

 

Osallistumme SGL:n kevään ja syksyn liittokokouksiin, Itä-Suomen alueen toimintaan, kuten aluekokouksiin ja syksyllä järjestettävään Kaupunkiotteluun.

 

Tavoitteenamme on edelleen kasvattaa jäsenten määrää. Samaan aikaan haluamme pitää vanhat jäsenet tyytyväisinä. Tarjoamme normaalien kilpailujen lisäksi hauskoja tapahtumia, seuraotteluita, yhteisiä matkoja ja muuta yhteistä toimintaa.

 

Seuran hallitus ja toimikunnat ovat avoimia kehitysehdotuksille. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

 

Talousarvio on tehty nykyiseen jäsenmäärään perustuen.

 

Järjestämme Hyvän Tuulen Golf tapahtuman elokuun alussa. Tapahtuman tuotolla tuetaan Mikkelin yläkoulujen tukioppilastoimintaa.

Seura jatkaa yhteistoimintaa Mannerheimin lastensuojeluliiton ja Mikkelin koulujen kanssa tarjoamalla tukioppilaille ja alakouluikäisille mahdollisuuksia lajiin tutustumiseen sekä lukion liikuntaryhmille Green Cardiin tähtääviä golfkursseja.

Järjestämme alkeiskurssin Mikkelin Kansalaisopiston kanssa.

Hankimme koko jäsenistölle käyttöoikeuden nexgolf-appiin, jonka jäsen voi ladata älypuhelimeen.

Kaikki jäsenet ovat Gogolfin jäseniä ja saavat siihen kuuluvat edut, joihin kuuluu myös hole-in-one vakuutus edellyttäen, että jäsen on sen käynyt aktivoimassa.

 

Koulutustoimikunta

Olemme kouluttaneet suuren määrän uusia harrastajia alkeiskursseillamme. Kiitos tästä kuuluu kaikille vapaaehtoisille ohjaajille. Aiomme ensi vuonna myös pitää edullisia alkeiskursseja. Haluamme auttaa uusia isolla tasoituksella pelaavia oppimaan ja pysymään lajin parissa. Tätä varten teemme ohjelman, jolla saamme uudet pelaajat aktiivisiksi harrastajiksi. Tarvitsemme lisää vapaaehtoisia ohjaajia, joita taas koulutetaan paikallisen golfpron toimesta talven aikana.

 

Tarjoamme ensi kaudella yhden ja kahden päivän green card kursseja, joissa ohjaajina toimivat omat jäsenet. Kurssien hinta pidetään hyvin edullisena. Seurana tarjoamme kuukauden mittaista maksutonta koejäsenyyttä, minkä lisäksi kenttäyhtiö antaa seuran peruskurssin käyneille Green Cardin suorittaneille uusille harrastajille ilmaiseksi määräaikaisen rajoitetun pelioikeuden, jonka voimassaoloaika riippuu kurssin ajankohdasta.

 

Sääntökoulutusta järjestetään tarpeen mukaan.

Tarjoamme halukkaille mahdollisuuden osallistua seuratuomarikoulutukseen.

 

Kilpailutoimikunta

 

Kilpailutoimikunta vastaa seuran mestaruuskilpailujen (lyönti- ja reikäpelit), viikkokilpailujen ja muiden perinteisten kilpailujen järjestämisestä. Toimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä klubitoimikunnan kanssa sen vastuulla olevien kilpailujen järjestämisessä.

 

Reikäpelikilpailuissa jatketaan aiemmin testattua mallia ensimmäisten pelikierrosten pelaamiseksi toimikunnan nimeäminä päivinä. Pelaajat sopivat itse pelipäivän jatkopelejä varten ja pelaavat sen annettuun takarajaan mennessä.

 

Seura järjestää lyöntipelimestaruuskilpailut.

 

Lähipelirata rakennetaan muutaman kerran kaudessa, jolloin painopiste on lähipelitestin tunnetuksi tekemisessä. Testipäivät ilmoitetaan hyvissä ajoin.

 

Vierasottelumme on Kerimäellä. Ryder Cup pelataan vakiintuneen tavan mukaan, joukkuepelit MG;llä ja singelit Annilassa. Ottelu Hartolaa vastaan pelataan Annilassa.

 

Naiset pelaavat seuraottelun Mikkelin Golfia vastaan.

 

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja kutsuu toimikunnan jäsenet. Toimikunta kokoontuu suunnittelemaan kesän kilpailut, päivittämään kilpailumäärykset, päättämään budjetin yksityiskohdista sekä suorittamaan reikäpelikisojen arvonnat.

 

Kilpailutoimikunta päättää seuran edustuspelaajien tukemisesta kansallisen tason kilpailuissa.

 

 

Junioritoimikunta

Junioritoimikunnan tavoitteena on mahdollistaa golfin harrastaminen yhdessä muiden saman ikäisten nuorten kanssa. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä. Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia tavoitteitaan. Niille, jotka haluavat kehittyä ja koetella rajojaan, hankitaan laadukasta valmennusta Savon Golftiimi Oy:ltä. Seuran junioritoimintaa jatketaan yhteistyössä Mikkelin Golfin kanssa. Yhteistoimintamalli takaa isommat harjoitus- ja kaveripiirit, jaetut ohjaajaresurssit ja yhtenevät toimintatavat etuineen.

Junioreiden ohjattu harjoittelu tapahtuu seuraavissa ryhmissä: Talentit, tsempparit 1, tsempparit 2 ja harraste ryhmä. Harjoittelu valmennusryhmissä on ympärivuotuista.

Seura tukee Future Tourilla ja Finnish Juniortourilla kilpailevia nuoria seuran matkustussäännön ja Mikkelin Nuorisogolfille vahvistettujen periaatteiden mukaisesti. Eliittiryhmään kuuluvia nuoria tuetaan resurssien puitteissa. Seura hakee junioritoiminnalle Golfliiton laatumerkkiä.

 

Senioritoimikunta

Senioritoimikunta järjestää nimenomaisesti seniorijäsenilleen suunnattuja tapahtumia. Osallistumisoikeus senioreille suunnattuihin tapahtumiin syntyy sinä vuonna, jolloin henkilö täyttää 50 vuotta, joten tapahtumissa pyritään ottamaan huomioon myös ne seniorijäsenet, jotka ovat vielä työelämässä kiinni. Seniorien yhteisöllisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä perinteisiin kilpailuihin joukkuepelimuotoja ja yhteislähtöjä mahdollisuuksien mukaan.

Annilassa järjestetään SGS Aluetour osakilpailu 9.8.2022.

Seniorien seuraottelut kaudella 2022:

  • kaksiosaiset ottelut Mikkelin Golfia ja Imatran Golfia vastaan;
  • vuorovuosin pelattavista otteluista pelataan vieraskentällä HaGK-GP ja JG-GP. Kotiotteluina pelataan ottelut GP-KGOLF ja GP-KeG. HaGK:ia vastaan pelaa toimikunnan puheenjohtajan valitsema 6+2 hengen joukkue. Muihin otteluihin toivotaan runsasta osanottoa.
  • Annilassa pelattavia seuraotteluita pyritään ainakin osin yhdistämään, jolloin niistä saadaan suurempia tapahtumia.

Senioreiden kuukausikilpailut:

  • viisi osakilpailua kattava sarja toukokuusta syyskuuhun. Kilpailumuotona pistebogey, yksi yleinen sarja. Kilpailupäiviä ovat lauantai, sunnuntai ja maanantai, jolloin lisäystä edellisvuoteen on yksi päivä/kk.
  • seuraotteluissa pelatut kierrokset huomioidaan toimikunnan määräämällä tavalla myös kuukausikilpailujen kokonaistuloksissa.

Senioreiden Suomen Mestaruus kilpailut

Senioritoimikunta on budjetoinut SM-kisoihin osallistumiset. Joukkue lähetetään sekä M60 että M65 sarjoihin. Joukkuevalintojen kriteerit julkaistaan kevään 2022 kuluessa.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa osallistutaan mahdollisimman useaan sarjaan 1-5 henkilön toimesta.

Muuta kilvoittelua:

  • kilpailukausi aloitetaan toukokuussa pelattavalla 4-hengen scramblella.
  • senioreiden Ruskagolf, jonka yhteydessä on kuukausikilpailujen palkintojen jako. Ruskagolf pelataan henkilökohtaisena pistebogeypelinä. Voittaja palkitaan myös kiertopalkinnolla (Pepen maila).
  • Lähipelirata järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa.

Senioritoimikunta kannustaa jäseniään osallistumaan Saimaa Senior Scramble -Tourille. Tarkemmat kriteerit ilmoittautumisesta ja pelioikeuksista julkistetaan kevään aikana.

Senioritoimikunta välittää jäsenille tietoa Suomen Golfsenioreiden järjestämistä tapahtumista ja osallistumista niihin tuetaan budjetin rajoissa.

 

Kuntogolf

Kuntogolf Kyyhkylässä järjestetään jos osallistujia (n.17henkilöä) on tarpeeksi. Kokoontumiset ovat keskiviikkoisin.

 

Klubitoimikunta

Klubitoimikunnan pääsääntöisenä ajatuksena on vahvistaa golfseuraan kuuluvien jäsenten yhteisöllisyyttä.

Toimikunta järjestää kauden aikana erilaisia tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti pari- tai joukkuekilpailuja. Tapahtumissa pelataan erilaisia pelimuotoja rennolla asenteella ja huumori mukana. Klubitoimikunnan tapahtumilla ja kisailuilla pyritään aktivoimaan jäseniä rentoon yhdessäoloon golfyhteisössämme ja innostaa yhä suurempaa joukkoa pelaajia osallistumaan aktiivisemmin seuran muihinkin kilpailuihin ja toimintaan.

Tapahtumien ja kilpailuiden aikataulut ja tarkempi ohjeistus on nähtävillä Nexgolfin sivuilla.

Klubitoimikunta suunnittelee ja toteuttaa kauden seuramatkat. Seuramatkat on tarkoitus järjestää keväällä ja syksyllä.

Klubitoimikunta toteuttaa yhdessä muiden toimikuntien kanssa kansallisen golfviikon tapahtumat.

 

Tiedotustoimikunta

 

Tiedotustoimikunta tiedottaa kesän 2022 tapahtumista uutiskirjeiden kautta, Annilan Golfkeskuksen nettisivuilla, NexGolfissa sekä Annilan Golffarit -facebookryhmässä.

 

Uutiskirjeitä lähetetään LianaMailerin välityksellä säännöllisesti tarpeen mukaan.

 

Alueen tiedotusvälineille lähetetään lehdistötiedotteita tarpeen mukaan.

 

Jäsenistölle järjestetään valokuvauskilpailu kesän aikana. Kilpailun kautta saadaan kuvamateriaalia käytettäväksi tiedotteissa.

 

 

Kenttä- ja tasoitustoimikunta

Toimikunta huolehtii kentän merkinnöistä ja päivittää paikallissäännöt. Kauden aikana toimikunta tekee tarvittavia toimia yhdessä kenttähenkilökunnan kanssa kentän pelattavuuden ylläpitämiseksi.

Toimikunta pitää yllä jäsenten tasoituksia ja tarvittaessa tekee harkintansa perusteella niihin muutoksia pätevien syiden perusteella. Toimikunta on yhteydessä Suomen golfliittoon, mikäli pelaajan tasoitukseen on tarpeen tehdä suuria muutoksia. Sääntökoulutuksia järjestetään yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa.

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

27.09.2022 GP:n Senioreiden ruskagolf ja lähipelikisaKilpailua ennen yhteislähtönä Lähipelikisa Ruskagolfin lähtöryhmin. Ruskagolfissa pelataan henkilökohtainen pb. Lisäksi lähtöryhmien välinen bestball (2 pbtulos/ reikä). lähtöryhmät arvotaan.

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset