Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2023

Golf-Porrassalmi ry                                     Toimintasuunnitelma 2023

 

Jäsenmäärämme on pysynyt suurin piirtein samana kuin edellisenä vuonna.  Kiinnostus golfia kohtaan väheni hieman ja seuran järjestämiin kursseihin tuli vähemmän oppilaita kuin edellisenä vuotena.

Olemme mukana ”Seurassa ei syrjässä” hankkeessa, jonka päätavoitteena on luoda urheiluseuroihin uusia toimintamalleja, joilla ehkäistään nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytymistä. Hanke mahdollistaa rahoituksen esimerkiksi ohjaajien koulutukseen.

Osallistumme SGL:n kevään ja syksyn liittokokouksiin, Itä-Suomen alueen toimintaan, kuten aluekokouksiin ja syksyllä järjestettävään Kaupunkiotteluun.

Tavoitteenamme on edelleen kasvattaa jäsenten määrää. Samaan aikaan haluamme pitää vanhat jäsenet tyytyväisinä. Tarjoamme normaalien kilpailujen lisäksi hauskoja tapahtumia, seuraotteluita, yhteisiä matkoja ja muuta yhteistä toimintaa.

Seuran hallitus ja toimikunnat ovat avoimia kehitysehdotuksille. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

Talousarvio on tehty nykyiseen jäsenmäärään perustuen.

Järjestämme alkeiskurssin Mikkelin Kansalaisopiston kanssa.

Hankimme koko jäsenistölle käyttöoikeuden nexgolf-appiin, jonka jäsen voi ladata älypuhelimeen.

Kaikki jäsenet ovat Gogolfin jäseniä ja saavat siihen kuuluvat edut, joihin kuuluu myös hole- in-one vakuutus edellyttäen, että jäsen on sen käynyt aktivoimassa.

 

Koulutustoimikunta

Olemme kouluttaneet merkittävän määrän uusia harrastajia alkeiskursseillamme. Kiitos tästä kuuluu kaikille vapaaehtoisille ohjaajille. Aiomme ensi vuonna myös pitää edullisia alkeiskursseja. Haluamme auttaa uusia isolla tasoituksella pelaavia oppimaan ja pysymään lajin parissa. Tätä varten teemme ohjelman, jolla saamme uudet pelaajat aktiivisiksi harrastajiksi. Tarvitsemme lisää vapaaehtoisia ohjaajia, joita taas koulutetaan paikallisen golfpron toimesta talven aikana.

Tarjoamme ensi kaudella yhden ja kahden päivän green card kursseja, joissa ohjaajina toimivat omat jäsenet. Kurssien hinta pidetään hyvin edullisena. Seurana tarjoamme kuukauden mittaista maksutonta koejäsenyyttä, minkä lisäksi kenttäyhtiö antaa seuran peruskurssin käyneille Green Cardin suorittaneille uusille harrastajille ilmaiseksi määräaikaisen rajoitetun pelioikeuden, jonka voimassaoloaika riippuu kurssin ajankohdasta.

Sääntökoulutusta järjestetään tarpeen mukaan.
Tarjoamme halukkaille mahdollisuuden osallistua seuratuomarikoulutukseen.

 

Kilpailutoimikunta

 

Kilpailutoimikunta vastaa seuran mestaruuskilpailujen (lyönti- ja reikäpelit), viikkokilpailujen ja muiden perinteisten kilpailujen järjestämisestä. Toimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä klubitoimikunnan kanssa sen vastuulla olevien kilpailujen järjestämisessä.

Annilan Mestaruus reikäpelikilpailussa jatketaan aiemmin testattua mallia ensimmäisen pelikierroksen pelaamiseksi toimikunnan nimeämänä päivänä. Pelaajat sopivat itse pelipäivän jatkopelejä varten ja pelaavat sen annettuun takarajaan mennessä.

Seura järjestää lyöntipelimestaruuskilpailut.

Lähipelirata rakennetaan muutaman kerran kaudessa, jolloin painopiste on lähipelitestin tunnetuksi tekemisessä. Testipäivät ilmoitetaan hyvissä ajoin.

Vierasottelumme on Hartolassa. Ryder Cup pelataan vakiintuneen tavan mukaan, joukkuepelit MG;llä ja singelit Annilassa.

Naiset pelaavat seuraottelun Mikkelin Golfia vastaan.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja kutsuu toimikunnan jäsenet. Toimikunta kokoontuu suunnittelemaan kesän kilpailut, päivittämään kilpailumäärykset, päättämään budjetin yksityiskohdista sekä suorittamaan reikäpelikisojen arvonnat.

Kilpailutoimikunta päättää seuran edustuspelaajien tukemisesta kansallisen tason kilpailuissa.

 

Junioritoimikunta

 

Junioritoimikunnan tarkoitus on mahdollistaa golfin harrastaminen yhdessä muiden saman ikäisten nuorten kanssa. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä. Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia tavoitteitaan. Niille, jotka haluavat kehittyä ja koetella rajojaan, hankitaan laadukasta valmennusta Savon Golftiimi Oy:ltä. Seuran junioritoimintaa jatketaan yhteistyössä Mikkelin Golfin kanssa. Yhteistoimintamalli takaa isommat harjoitus- ja kaveripiirit, jaetut ohjaajaresurssit ja yhtenevät toimintatavat etuineen.

Junioreiden ohjattu harjoittelu tapahtuu seuraavissa ryhmissä: Talentit, Haastajat, Tsempparit, ja startti ryhmä. Harjoittelu valmennusryhmissä on ympärivuotuista.

Seura tukee Future Tourilla ja Finnish Junior Tourilla kilpailevia nuoria Mikkelin Nuorisogolfin vahvistettujen periaatteiden mukaisesti.

 

Senioritoimikunta

Senioritoimikunta järjestää nimenomaan seniorijäsenilleen suunnattuja tapahtumia. Osallistumisoikeus senioreille suunnattuihin tapahtumiin syntyy sinä vuonna, jolloin henkilö täyttää 50 vuotta. Tapahtumissa pyritään ottamaan huomioon myös ne seniorijäsenet, jotka ovat vielä työelämässä kiinni. Seniorien yhteisöllisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä perinteisiin kilpailuihin joukkuepelimuotoja ja yhteislähtöjä mahdollisuuksien mukaan.

Seniorien seuraottelut kaudella 2023:

  • kaksiosaiset ottelut Mikkelin Golfia ja Imatran Golfia vastaan.
  • vuorovuosin pelattavista otteluista pelataan kotikentällä GP-HaGK ja GP-JG. Vierasotteluina pelataan ottelut KGOLF-GP ja PuulaG-GP. HaGK:a vastaan pelaa toimikunnan puheenjohtajan valitsema 6+2 hengen joukkue. Muihin otteluihin toivotaan runsasta osanottoa.
  • Annilassa pelattavia seuraotteluita pyritään ainakin osin yhdistämään, jolloin niistä saadaan suurempia tapahtumia ja yhteislähtö

Senioreiden kuukausikilpailut:

  • viisi osakilpailua kattava sarja toukokuusta syyskuuhun. Kilpailumuotona on pistebogey ja miehet sekä naiset pelaavat samassa sarjassa. Kilpailupäiviä ovat edellisvuoden tapaan lauantai, sunnuntai ja maanantai. Toimikunta päättää lopullisista pelipäivistä ja -kerroista kevään kokouksessa.
  • seuraotteluissa pelatut kierrokset huomioidaan toimikunnan määräämällä tavalla myös kuukausikilpailujen kokonaistuloksissa.

Senioreiden Suomen Mestaruus kilpailut

Senioritoimikunta budjetoi SM-kisoihin osallistumiset. Joukkue lähetetään sekä M60 että M65 sarjoihin. Joukkuevalinnoissa painotetaan valtakunnallisilla Toureilla pärjäämistä.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa osallistutaan mahdollisimman useaan sarjaan 1-6 henkilön toimesta.

Valtakunnalliset seniortourit

Senioritoimikunta budjetoi ensimmäistä kertaa kaikki valtakunnallisille seniortoureille osallistumiset. Toimikunta kannustaa osallistumaan niitä pelaajia, joiden pelitaso riittää kyseisille toureille.

Muuta kilvoittelua:

  • kilpailukausi aloitetaan toukokuussa pelattavalla 4-hengen scramblella.
  • Annilassa järjestetään yksi SSS tourin osakilpailu
  • perinteinen senioreiden Ruskagolf, jonka yhteydessä on kuukausikilpailujen palkintojen jako. Ruskagolf pelataan henkilökohtaisena pistebogeynä. Voittaja palkitaan ”Pepen maila” kiertopalkinnolla.
  • Lähipelirata järjestetään toista kertaa kilpailumuodossa.
  • uutena kilpailumuotona järjestetään yhden hengen scramble. Mahdollisesti modifioituna kilpailumuotona.

 

Senioritoimikunta kannustaa jäseniään osallistumaan Saimaa Senior Scramble -Tourille. Tarkemmat kriteerit ilmoittautumisesta ja pelioikeuksista julkistetaan kevään aikana.

Senioritoimikunta välittää jäsenille tietoa Suomen Golfsenioreiden järjestämistä tapahtumista ja osallistumista niihin tuetaan budjetin rajoissa.

Senioritoimikunta kokoontuu 2-3 kertaa vuoden aikana.

 

KLUBITOIMIKUNTA

 

Klubitoimikunnan pääsääntöisenä ajatuksena on vahvistaa golfseuraamme kuuluvien jäsenten yhteisöllisyyttä.

Toimikunta järjestää kauden aikana tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti pari- tai joukkuekilpailuja. Tapahtumissa pelataan erilaisia pelimuotoja rennolla asenteella ja huumori mukana.

Klubitoimikunnan tapahtumilla ja kisailuilla pyritään aktivoimaan jäseniä rentoon yhdessäoloon golfyhteisössämme ja innostaa yhä suurempaa joukkoa pelaajia osallistumaan aktiivisemmin seuran kilpailuihin ja muuhunkin seuratoimintaan.

Klubitoimikunnan tapahtumien ja kilpailuiden tarkemmat aikataulut ja ohjeet on nähtävillä Nexgolfin sivuilla. Tapahtumat/kisat pyritään pitämään seuran jäsenille maksuttomina.

Klubitoimikunta suunnittelee ja toteuttaa kauden seuramatkat. Matkoja on tarkoitus järjestää keväällä ja syksyllä.

Klubitoimikunta toteuttaa yhdessä muiden toimikuntien kanssa kansallisen golfviikon tapahtumat.

 

Tiedotustoimikunta

 

Kesän 2023 tapahtumia koskeva tiedotus toteutetaan pääsääntöisesti uutiskirjeiden kautta. Tiedotustoimikunnan käytössä on LianaMailer -uutiskirjetyökalu.

Muina tiedotuskanavina toimivat Annilan Golfkeskuksen verkkosivut, NexGolf sekä Annilan Golffarit -facebookryhmä.

Yleisölle vapaista tapahtumista ilmoitetaan edellä mainittujen kanavien lisäksi Mikkelin seudun tapahtumatiedotuksen sivustojen Mikkeli Events eli tapahtumat.mikkeli.fi ja mikkelinyt.fi -sivujen välityksellä.

Paikallismedian edustajiin ollaan yhteydessä tiedotteiden muodossa tarpeen mukaan.

Tiedotustoimikunta jatkaa yhdessä naiskapteenin kanssa käynnistämäänsä, naisille suunnatun whatsapp-ryhmän kehittämistä. Whatsapp-ryhmän kautta halutaan mahdollistaa uusien ja jo vakiintuneiden harrastajien vuorovaikutusta sekä madaltaa varsinkin uusien harrastajien kynnystä ottaa osaa tapahtumiin.

Kesän 2023 aikana jäsenistölle järjestetään valokuvauskilpailu, jonka kautta pyritään kerryttämään tiedotuksessa käytettävää kuvamateriaalia.

 

Kuntogolf

Kuntogolf Kyyhkylässä järjestetään jos osallistujia (min.15 henkilöä) on tarpeeksi. Kokoontumiset ovat keskiviikkoisin.

Kenttä- ja tasoitustoimikunta

Toimikunta huolehtii kentän merkinnöistä ja päivittää paikallissäännöt. Kauden aikana toimikunta tekee tarvittavia toimia yhdessä kenttähenkilökunnan kanssa kentän pelattavuuden ylläpitämiseksi.

Toimikunta pitää yllä jäsenten tasoituksia ja tarvittaessa tekee harkintansa perusteella niihin muutoksia pätevien syiden perusteella. Toimikunta on yhteydessä Suomen golfliittoon, mikäli pelaajan tasoitukseen on tarpeen tehdä suuria muutoksia. Sääntökoulutuksia järjestetään yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa.

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

17.04.2023 Golf-Porrassalmen sääntömääräinen kevätkokous 17.4.2023 (Tapahtuma)KOKOUSKUTSU GOLF-PORRASSALMI RY:N JÄSENILLE Tämä on kutsu yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen Annilan Kartanoon maanantaina 17.4.2023 klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kokousjärjestelyjen vuoksi pyydämme teitä ilmoittautumaan kokoukseen 13.4. mennessä Nexgolfiin tai sähköpostilla: golf-porrassalmi@annilangolfkeskus.net Yhdistyksen kokouksessa kullakin 15 vuotta täyttäneellä läsnä olevalla varsinaisella henkilöjäsenellä on yksi ääni. Jäsenmaksun laiminlyöneellä jäsenellä ei ole äänivaltaa yhdistyksen kokouksissa. Kokouksen esityslista löytyy allaolevasta linkistä Tervetuloa mukaan!

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset