Yhdistyksen toimintasuunnitelma 2024

Golf-Porrassalmi ry                                     Toimintasuunnitelma 2024

 

Jäsenmäärämme on laskenut hieman ja  samasta syystä jäsenmaksuista saadut tulot ovat pienemmät kuin aiemmin. Pitääksemme jäsenmaksun ennallaan, joudumme sopeuttamaan toimintaamme tulojen mukaan. Tämä tarkoittaa, että kilpailu-, klubi ja senioritoimikunnan kustannuksia on vähennetty. Kiinnostus golfia kohtaan pysyi suurin piirtein ennallaan ja seuran järjestämiin kursseihin tuli lähes saman oppilaita kuin edellisenä vuotena.

Olemme mukana ”Seurassa ei syrjässä” hankkeessa, jonka päätavoitteena on luoda urheiluseuroihin uusia toimintamalleja, joilla ehkäistään nuorten ja nuorten aikuisten syrjäytymistä. Hanke mahdollistaa rahoituksen esimerkiksi ohjaajien koulutukseen.

Osallistumme SGL:n kevään ja syksyn liittokokouksiin, Itä-Suomen alueen toimintaan, kuten aluekokouksiin ja syksyllä järjestettävään Kaupunkiotteluun.

Tavoitteenamme on kasvattaa jäsenten määrää. Samaan aikaan haluamme pitää vanhat jäsenet tyytyväisinä. Tarjoamme normaalien kilpailujen lisäksi hauskoja tapahtumia, seuraotteluita, yhteisiä matkoja ja muuta yhteistä toimintaa.

Seuran hallitus ja toimikunnat ovat avoimia kehitysehdotuksille. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi.

Talousarvio on tehty nykyiseen jäsenmäärään perustuen.

Järjestämme alkeiskurssin Mikkelin Kansalaisopiston kanssa, yhden keväällä ja toisen syksyllä.

Hankimme koko jäsenistölle käyttöoikeuden nexgolf-appiin, jonka jäsen voi ladata älypuhelimeen.

 

Koulutustoimikunta

Olemme kouluttaneet merkittävän määrän uusia harrastajia alkeiskursseillamme. Kiitos tästä kuuluu kaikille vapaaehtoisille ohjaajille. Aiomme ensi vuonna myös pitää edullisia alkeiskursseja. Haluamme auttaa uusia isolla tasoituksella pelaavia oppimaan ja pysymään lajin parissa. Seuralta tukea saavat edustuspelaajat ovat sitoutuneet toimimaan kurssien ohjaajina. Tarvitsemme lisää vapaaehtoisia ohjaajia, joita taas koulutetaan paikallisen golfpron toimesta talven aikana.

Tarjoamme ensi kaudella yhden ja kahden päivän green card kursseja, joissa ohjaajina toimivat omat jäsenet. Kurssien hinta pidetään hyvin edullisena. Seurana tarjoamme kuukauden mittaista maksutonta koejäsenyyttä, minkä lisäksi kenttäyhtiö antaa seuran peruskurssin käyneille Green Cardin suorittaneille uusille harrastajille ilmaiseksi määräaikaisen rajoitetun pelioikeuden, jonka voimassaoloaika riippuu kurssin ajankohdasta.

Sääntökoulutusta järjestetään tarpeen mukaan.
Tarjoamme halukkaille mahdollisuuden osallistua seuratuomarikoulutukseen, jonka jälkeen henkilö voi toimia tuomarina kisoissa.

 

Kilpailutoimikunta

Kilpailutoimikunta vastaa seuran mestaruuskilpailujen (lyönti- ja reikäpelit) ja muiden perinteisten kilpailujen järjestämisestä. Toimikunta toimii tiiviissä yhteistyössä klubitoimikunnan kanssa sen vastuulla olevien kilpailujen järjestämisessä.

Annilan Mestaruus reikäpelikilpailussa jatketaan aiemmin testattua mallia ensimmäisen pelikierroksen pelaamiseksi toimikunnan nimeämänä päivänä. Pelaajat sopivat itse pelipäivän jatkopelejä varten ja pelaavat sen annettuun takarajaan mennessä.

Seura järjestää lyöntipelimestaruuskilpailut.

Lähipelirata rakennetaan muutaman kerran kaudessa, jolloin painopiste on lähipelitestin tunnetuksi tekemisessä. Testipäivät ilmoitetaan hyvissä ajoin.

Vierasottelumme on Annilassa Hartolan Golfia kanssa. Ryder Cup pelataan vakiintuneen tavan mukaan, joukkuepelit MG;llä ja singelit Annilassa.

Naiset pelaavat seuraottelun Mikkelin Golfia vastaan.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja kutsuu toimikunnan jäsenet. Toimikunta kokoontuu suunnittelemaan kesän kilpailut, päivittämään kilpailumäärykset, päättämään budjetin yksityiskohdista sekä suorittamaan reikäpelikisojen arvonnat.

Kilpailutoimikunta päättää seuran edustuspelaajien tukemisesta kansallisen tason kilpailuissa.

 

Junioritoimikunta

Toiminnan tarkoitus on mahdollistaa golfin harrastaminen yhdessä muiden saman ikäisten nuorten kanssa. Kaikessa toiminnassa korostuu, että golf on mukavaa, tasa-arvoista ja kannustavaa toimintaa hyvässä kaverihengessä. Tavoitteet asetetaan junioreiden ehdoilla ja kukin pyrkii kohti omia tavoitteitaan. Niille, jotka haluavat kehittyä ja koetella rajojaan, hankitaan laadukasta valmennusta Savon Golftiimi Oy:ltä. Seuran junioritoimintaa jatketaan yhteistyössä Mikkelin Golfin kanssa. Yhteistoimintamalli takaa isommat harjoitus- ja kaveripiirit, jaetut ohjaajaresurssit ja yhtenevät toimintatavat etuineen.

Junioreiden ohjattu harjoittelu tapahtuu seuraavissa ryhmissä: Talentit, Haastajat, Tsempparit ja startti. Harjoittelu valmennusryhmissä on ympärivuotuista.

Seura tukee kilpailevia nuoria seuran ja Mikkelin Nuorisogolfin vahvistettujen periaatteiden mukaisesti.

 

Senioritoimikunta

Senioritoimikunta järjestää nimenomaan seniorijäsenilleen suunnattuja tapahtumia. Osallistumisoikeus senioreille suunnattuihin tapahtumiin syntyy sinä vuonna, jolloin henkilö täyttää 50 vuotta. Tapahtumissa pyritään ottamaan huomioon myös ne seniorijäsenet, jotka ovat vielä työelämässä kiinni. Seniorien yhteisöllisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä perinteisiin kilpailuihin joukkuepelimuotoja ja yhteislähtöjä mahdollisuuksien mukaan.

Seniorien seuraottelut kaudella 2024:

  • kaksiosaiset ottelut Mikkelin Golfia ja Imatran Golfia vastaan.
  • vuorovuosin pelattavista otteluista pelataan vieraskentällä HaGK-GP ja JG-GP. Kotiotteluina pelataan ottelut GP-KGOLF ja GP-PuulaG. HaGK:a vastaan pelaa toimikunnan puheenjohtajan valitsema 6+2 hengen joukkue. Muihin otteluihin toivotaan runsasta osanottoa.
  • Annilassa pelattavia seuraotteluita pyritään ainakin osin yhdistämään, jolloin niistä saadaan suurempia tapahtumia ja yhteislähtö

Senioreiden kuukausikilpailut:

  • viisi osakilpailua kattava sarja toukokuusta syyskuuhun. Kilpailumuotona on pistebogey ja miehet sekä naiset pelaavat samassa sarjassa. Kilpailupäiviä ovat edellisvuoden tapaan lauantai, sunnuntai ja maanantai. Toimikunta päättää lopullisista pelipäivistä ja -kerroista kevään kokouksessa.
  • seuraotteluissa pelatut kierrokset huomioidaan toimikunnan määräämällä tavalla kuukausikilpailujen kokonaistuloksissa.

Senioreiden Suomen Mestaruuskilpailut

Senioritoimikunta budjetoi SM-kisoihin osallistumiset. Joukkue lähetetään sekä M60 että M65 sarjoihin. Joukkuevalinnoissa painotetaan valtakunnallisilla Toureilla pärjäämistä.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa osallistutaan mahdollisimman useaan sarjaan 1-6 henkilön toimesta.

Valtakunnalliset seniortourit

Senioritoimikunta budjetoi myös kaikki valtakunnallisille seniortoureille osallistumiset. Toimikunta kannustaa osallistumaan niitä pelaajia, joiden pelitaso riittää kyseisille toureille.

Anomukset senioreiden ”edustuspelaajaksi” ja seuran tuen piiriin pyydetään helmikuussa 2024. Päätöksen edustuspelaajista tekee seuran hallitus.

Senioreiden aluetour

Toimikunta kannustaa osallistumaan senioreiden aluetourille. Osakilpailuja on kolme kappaletta Kaakkois-Suomen alueella.

 

Klubitoimikunta

Klubitoimikunnan pääsääntöisenä ajatuksena on vahvistaa golfseuraamme kuuluvien jäsenten yhteisöllisyyttä.

Toimikunta järjestää kauden aikana tapahtumia, jotka ovat pääsääntöisesti pari- tai joukkuekilpailuja. Tapahtumissa pelataan erilaisia pelimuotoja rennolla asenteella ja huumori mukana.

Klubitoimikunnan tapahtumilla ja kisailuilla pyritään aktivoimaan jäseniä rentoon yhdessäoloon golfyhteisössämme ja innostaa yhä suurempaa joukkoa pelaajia osallistumaan aktiivisemmin seuran kilpailuihin ja muuhunkin seuratoimintaan.

Klubitoimikunnan tapahtumien ja kilpailuiden tarkemmat aikataulut ja ohjeet on nähtävillä Nexgolfin sivuilla. Tapahtumat/kisat pyritään pitämään seuran jäsenille maksuttomina.

Klubitoimikunta suunnittelee ja toteuttaa kauden seuramatkat. Matkoja on tarkoitus järjestää keväällä ja syksyllä.

Klubitoimikunta toteuttaa yhdessä muiden toimikuntien kanssa kansallisen golfviikon tapahtumat.

Naiset pelaavat Brinner tapahtuman Puula Golfissa.

 

Tiedotustoimikunta

Kesän 2024 tapahtumia koskeva tiedotus toteutetaan pääsääntöisesti uutiskirjeiden kautta. Tiedotustoimikunnan käytössä on LianaMailer -uutiskirjetyökalu, josta uusi parannettu versio käytössä.

Muina tiedotuskanavina toimivat Annilan Golfkeskuksen verkkosivut, NexGolf sekä Annilan Golffarit -Facebookryhmä.

Yleisölle vapaista tapahtumista ilmoitetaan edellä mainittujen kanavien lisäksi Mikkelin seudun tapahtumatiedotuksen sivustojen välityksellä.
Paikallismedian edustajiin ollaan yhteydessä tiedotteiden muodossa tarpeen mukaan.

Tiedotustoimikunta jatkaa naisille suunnatun whatsapp-ryhmän kehittämistä. Whatsapp-ryhmän kautta halutaan mahdollistaa uusien ja jo vakiintuneiden harrastajien vuorovaikutusta sekä madaltaa varsinkin uusien harrastajien kynnystä ottaa osaa tapahtumiin. Ryhmässä mainostetaan myös tapahtumiamme.

Vuoden Valokuva. Aiemmasta poiketen seuran valokuvakisa on seuraavan kerran kalenterivuoden mittainen. Kisaan hyväksytään Annilassa otetut kuvat – vuoden 2024 aikana, jokainen saa lähettää maksimissaan 4 kuvaa.
Vuoden kuvan valitsee seuran uusi hallitus ensimmäisessä kokouksessaan.

Kuvat ovat käytettävissä seuran tiedotuksessa

 

Kenttä- ja tasoitustoimikunta

Toimikunta huolehtii kentän merkinnöistä ja päivittää paikallissäännöt. Kauden aikana toimikunta tekee tarvittavia toimia yhdessä kenttähenkilökunnan kanssa kentän pelattavuuden ylläpitämiseksi.

Toimikunta pitää yllä jäsenten tasoituksia ja tarvittaessa tekee harkintansa perusteella niihin muutoksia pätevien syiden perusteella. Toimikunta on yhteydessä Suomen golfliittoon, mikäli pelaajan tasoitukseen on tarpeen tehdä suuria muutoksia. Sääntökoulutuksia järjestetään yhdessä kilpailutoimikunnan kanssa.

 

Kilpailut ja tapahtumat

Seuraava tapahtuma:

24.04.2024 Talkoot ke 24.4.2024 klo 17 (Tapahtuma)Pidämme muutamat kenttätalkoot kentän avaamisen jouduttamiseksi. Tule mukaan tapaamaan tuttuja ja päivittämään kuulumiset. Talkoissa saamme yhdessä paljon aikaan! Juomatarjoilu. Huom! Talkoisiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Muista myös Talkookisa 25.5.2024 mukana olleille!

Kilpailujen lähtöajat ja tulokset